Нинова: Внушението, че Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от самия него

Нинова: Внушението, че Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от самия него

Лесно се гради фалшив образ, когато имаш коментатори и медии под ръка. Но именно защото е фалшив, този образ може много бързо да бъде сринат, написа във Фейсбук лидерът на БСП

Внушението, че Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действата на самия Борисов. Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във “Фейсбук”.

“Лесно се гради фалшив образ, когато имаш коментатори и медии под ръка. Но именно защото е фалшив, този образ може много бързо да бъде сринат. Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Борисов”, написа Корнелия Нинова. По думите й министър-председателят е вкарал държавата ни в дипломатически скандал със Сърбия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера северномакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румънските туристи за преносители на чумата.

“Жалкото е, че от такива “дипломати” страда България и българите. Присъединяването на Западните Балкани към ЕС е един от най-силните приоритети, които имахме по време на председателството на Съвета на ЕС. Реализацията му изисква добросъседски отношения. Уви. Дипломацията е тънка работа и не е за всеки”, пише лидерът на БСП.

Подобни новини

Вашият коментар