Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

Синдромът на “мъртвите спални” и изчезва ли глобално сексът

Защо хората в сериозна връзка днес правят секс в пъти по-рядко? Защо все повече сериозни двойки почти не са интимни и какво ни чака от тук нататък?

“Dead bedrooms”  или “мъртви спални” е новият термин, който вестник New York Post използва за тази смущаваща тенденция.

Според тяхното проучване, липсата на секс в дългогодишните връзки вече е приела мащаба на зомби апокалипсис.

Те цитират проучване, според което 69% от хората в сериозна връзка правят секс 8 пъти годишно или по-малко. 17% от анкетираните не били правили секс от година или повече.

“Мъртвите спални” са реален, растящ проблем. Причините са много и ако искате да запазите връзката си, е нужно да започнете да елиминирате колкото се може повече от тези негативни фактори, преди да вземат превес. Това са от една страна смартфоните (особено ако си лягаме с тях), постоянното гледане на телевизия, бумът на платформите за стриймване на филми и сериали.

Вина има и икономическият фактор. Заради рецесията хората масово живеят в постоянен стрес, притиснати са да работят повече и да се притесняват ежедневно за мястото си.

Влошеното здраве е друга сериозна причина хората да правят все по-малко секс. Епидемията от затлъстяване, психичните проблеми (тревожност, потиснатост, хроничен стрес, депресия) натежават много за това да нямаме желание за интимност. Днес употребата на антидепресанти е почти масова, а този тип медикаменти имат множество неприятни странични ефекти, сред които е спад в либидото.

Накратно, сексът в сериозните връзки е изчезващ вид, но от нас зависи да положим усилия да запазим физическата интимност с любимия си човек. Прочетете полезни съвети по темата тук.

Подобни новини

Вашият коментар