Дълъг уикенд вместо дълга отпуска – по-малко стрес през лятото

Дълъг уикенд вместо дълга отпуска – по-малко стрес през лятото

Три почивни дни (или т.нар. дълъг уикенд) са по-добри за облекчаване на стреса, отколкото дългите ваканции, казват 87% от анкетираните в проучването  проведено от YouGov сред 1000 души, пише Business Insider.

Най-лесният начин да си починете от натоварената работна седмица е да си пуснете отпуск за един ден преди или след уикенда и да се насладите на почивката си у дома или с приятели.  Проучването показва, че не е нужно непременно да плануваме скъпи почивки и луксозни дестинации, които ни натоварват допълнително, когато можем просто да отидем на разходка, до родното си място или на плаж за 3 дни, и да ни останат още свободни дни за момента, в който отново имаме нужда от почивка.

Чрез по-честите почивки за тридневен уикенд ще направите лятото си разнообразно. През тези почивки имате възможност да комбинирате посещение на плажа, разходка в планината или еднодневно посещение на басейн с приятели.

Подобни почивки са идеални, за да си обърнете повече внимание, да спестите средства или просто да си починете от натоварената седмица в офиса.

Подобни новини

Вашият коментар