Димо Димов и Жоро Илчев сред номинираните кандидати за кмет от ГЕРБ

Димо Димов и Жоро Илчев сред номинираните кандидати за кмет от ГЕРБ

На свое събрание вчера ГЕРБ Провадия излъчи своите кандидати за листа за общински съветници и кмет на Провадия за предстоящите избори на 27 – ми октомври.

ПРОВАТОН разбра, че след продължителни дебати на участниците в събранието в Ламбова къща са били излъчени четирима кандидати за кмет на Провадия. Това са Димо Димов, Диан Парушев, Диана Агностева и Жоро Илчев.

По устава на ГЕРБ събранията номинират кандидатите след което Изпълнителната комисия в София и вече лично Бойко Борисов утвърждава кои ще са кандидатите за кметове. За всички общини това ще се случи до 20 – ти август.

Ситуацията в БСП е малко по различна. При тях се провеждат така наречените партийни конференции които трябва да излъчат своите кандидати.

ПРОВАТОН разбра, че по желание на Филчо Филев конференцията на БСП в Провадия ще бъде проведена на 31 –ви август (последната възможна дата) за да се знае дотогава кандидата за кмет излъчен от ГЕРБ. За сега номинациите за кмет във всички проведени събрания били само на Анатоли Атанасов и Филчо Филев.

Интересното при тях е, че номинациите на всички събрания са еднакъв брой и за двамата. Запознати с хитринките на Филев казват, че той умишлено е разпоредил това за да може (по негови думи) при силна кандидатура от ГЕРБ да се откаже от надпреварата и да бутне Анатоли Атанасов напред – за да изгуби.

Христо Гичев след като дълго време се самопредлага на ДПС и на ГЕРБ за техен кандидат и бе категорично отхвърлен и от двете партии най – вероятно ще излезе от местна коалиция с гръмко име подкрепена от БНС и НФСБ зад които застават Йордан Михалев и Бисер Денев.

Местна коалиция ПРОВАТОН ще излъчи силна листа от съветници с кандидат за кмет Венелин Михайлов. Коалицията ще бъде подкрепена от няколко политически партии. Социалдемократи на Георги Анастасов, ПП МИР и ВМРО, с която все още се водят преговори. Посланията които коалицията ще излъчва ще са национал – патриотични, като най – силните ще са запазване на традиционните и семейни ценности. Друга част от задачите които си поставя коалицията ще са развитието на Провадия като туристически балнеолечебен център от европейско ниво, възстановяване на църквата на билото на крепоста ОВЕЧ и крепостните стени и др.

Подобни новини

Вашият коментар