Медведев пред Борисов: Черно море трябва да остане море на мира – с фериботи, яхти, газопроводи!

Медведев пред Борисов: Черно море трябва да остане море на мира – с фериботи, яхти, газопроводи!

Този регион разполага с огромни възможности, България се намира от другата страна на Черно море и е вход на европейския континент, изтъква руският премиер пред българския си колега

Черно море трябва да остане море на мира, търговията, транспортните връзки с развитие на фериботи, яхти и газопроводи.

Това е заявил руският премиер Дмитрий Медведев на срещата с българския си колега Бойко Борисов, предава РИА Новости. Двамата лидери се срещнаха в рамките на Каспийския икономически форум в Туркменистан.

Думите на Медведев напомнят реплика на Борисов от 16 юни 2016 г.

“Аз искам в Черно море да виждам платноходки , яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад”, каза тогава българският министър-председател. Думите му тогава бяха по повод “офертата” към България, Румъния и Турция да разположат военна флотилия в Черно море срещу Русия.

„Този регион разполага с огромни възможности, България се намира от другата страна на Черно море и е вход на европейския континент. Обикновено ние обсъждаме темата за газа, но трябва да да отчитаме, че търговските отношения, железопътният транспорт, автомобилната свързаност, морският транспорт, хъбовете, които съществуват и в България, и в Русия, предполагат огромни възможности“, е казал още Дмитрий Медведев според руската агенция.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар