Джамбазки: Щом държавата не може, нека частни фирми да пазят личните ни данни

Джамбазки: Щом държавата не може, нека частни фирми да пазят личните ни данни

Глобата, която ми наложи ЦИК, е безумна и аз ще я обжалвам пред съда. Ставаше въпрос за репортаж за моя среща с представители на полицейски синдикат. Срещнахме се с тях, защото искаме да бъдат обучени адекватно и да имат по-добра екипировка, за да имат и самочувствие като колегите си от Западна Европа. Това обясни евродепутатът Ангел Джамбазки в сутрешния блок на Нова телевизия по повод наложената му санкция от ЦИК.

,,В България нито обществото, нито вътрешното министерство подкрепят служителите в изпълнението на служебния им дълг. Нелепо е да ме глобяват, защото съм казал, че полицаите ни трябва да използват оръжието си”, посочи още той.

На въпрос относно пробива в НАП Джамбазки сподели, че в този случай трябва да се търси отговорност от администрацията на приходната агенция, която се е провалила в опазването на личните данни на българските граждани.

,,Проблемът е, че държавната администрация не може да предложи високи възнаграждения и никой няма да отиде на държавна работа за 800 лева. Според мен трябва да се наемат частни фирми с наистина висококвалифицирани служители, които да пазят личните ни данни, тъй като – пак повтарям – държавната администрация не предлага възнаграждение, което да привлече грамотни хора”, коментира евродепутатът и определи поведението на директора на НАП като ”нахално” относно ”тежкото ѝ решение” да не прекрати отпуската си.

Подобни новини

Вашият коментар