Ивайло Иванов: Премиерът разпореди бързи арести на извършителите потрошили столично заведение

Ивайло Иванов: Премиерът разпореди бързи арести на извършителите потрошили столично заведение

Премиерът и главният прокурор са запознати със ситуацията. До този момент сигнал за инцидента в МВР не е подаден, каза главният секретар на МВР

Недопустимо е в 2019 г. да се случват такива неща в заведение, което се посещава от много хора в столицата. Това каза Ивайло Иванов, главен секретар на МВР, за нападението на столичното заведение “Бесо”, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Към 18.15 часа група лица, които са били клиенти на заведението, започват да извършват хулигански действия, използвал хладни оръжия”, уточни главният секретар на МВР и добави, че другите посетители и персоналът не са пострадали. По думите му, до този момент сигнал в МВР не е подаден за инцидент.

“Нашите действия стартираха, след като видяхме публикации в медиите, самосезирахме”, заяви той. Иванов е запознал премиера и главния прокурор със ситуацията.

“По разпореждане на премиера ни беше казано да предприемем всички действия, за да установим причините за извършване на тези действия и да установим и задържим извършителите”, каза още той.

Ивайло Иванов заяви, че от МВР няма да допуснат такива действия. “Ние няма да толерираме такива действия и поръчителите и извършителите на това деяния ще понесат своите последствия съгласно закона”, категоричен бе той. Главният секретар добави, че се работи по няколко версии, но основната е за неуредени финансови взаимоотношения между двама бизнес партньори.

“Единият към момента е задържан, с двамата е работено цяла нощ. Установени са трима от преките извършители. Единият от тях е задържан, а другите колегите ги проверяват”, даде повече информация за извършителите той.

Ивайло Иванов каза още, че се надява до края на днешния ден да има повдигнати обвинения. Той подчерта, че е факт, че собствениците не са искали да се намеси държавата и затова не са подали сигнал в МВР.

Задържани са единият собственик и един от преките извършители на нападението в столичното заведение “Бесо”, уточни Ивайло Иванов.

“Разследването е в ход. Предстои доклад на прокуратурата и ние ще им проверим целия бизнес”, каза Иванов. Той подчерта, че не е нормално през 2019 година неуредените сметки между хората да се решават по този начин.

“Единият от тримата известни е криминално проявен, а другите двама няма криминални прояви”, добави той. Иванов каза още, че извършителите са задържани за 24 часа, а след това прокуратурата взема решение за удължаване на мярката до 72 часа.

“От снощи сме в непрекъснат контакт с прокуратурата”, поясни главният секретар на МВР. Той коментира, че от МВР събират доказателства за всяка възможна версия. “Ние, извършвайки нашите действия, събираме доказателства за всяка една версия, което ни помага да я подкрепим или да я отхвърлим като мотив за извършването на престъплението”, обясни Иванов.

Главният секретар коментира и думи на собственика, че се страхува за живота си. “Собственикът не е отправил молба за охрана към нас. Той можеше първо да ни подаде сигнал, а след това да качва записите в социалните мрежи. Мисля, че МВР трябва да се грижи за реда, а не хората да решават нещата чрез социални мрежи”, заяви Ивайло Иванов. В заключение той добави, че в рамките на днешния ден ще има повече резултати

Подобни новини

Вашият коментар