Хотели по Черноморието предлагат големи отстъпки, за да спасят сезона

Хотели по Черноморието предлагат големи отстъпки, за да спасят сезона

Повечето от хотелите по българското Черноморие предлагат отстъпки от 10 до 30%, за да спасят сезона и за да напълнят базите си. Част от причините, поради които местата за настаняване остават празни, са липсата на ранни записвания, отливът на туристи от Русия и Германия, както и активизирането на конкурентния пазар в Гърция и Турция, информира БНТ.

В Гърция и Турция също има намаления, обясняват експертите. По северното ни море тази година обаче хотелиерите виждат все повече французи и поляци. А специално във Варна скоро пристигнали и два автобуса с китайски туристи.
„За мен преди всичко е отдръпване на държавата от ангажимента си да участва в реализирането на туристическия продукт в България. И ако продължаваме така догодина сезонът ще е още по-слаб. Бедата не е в тазгодишния сезон, бедата идва тепърва през следващата година”, обяснява хотелиерът Атанас Карагеориев.
Според туроператорите, държавата трябва да насочи парите за реклама към „позабравени” пазари, като Полша, Украйна, Чехия и Естония.

Подобни новини

Вашият коментар