Д-р инж. Жоро Илчев: Провадия е уникален град със своето местоположение, богата история и своите архитектурни забележителности!

Д-р инж. Жоро Илчев: Провадия е уникален град със своето местоположение, богата история и своите архитектурни забележителности!

ПРОВАТОН: Здравейте г-н Илчев, на девети август се проведе събрание на ПП ГЕРБ. Бяха издигнати четири кандидатури за кмет на Община Провадия, Вие сте един от тях.

Жоро Илчев: Да така е, използвам случая да поздравя номинираните и да им пожелая успех.

ПРОВАТОН: Г-н Илчев, бихте ли се представили накратко и с какво се занимавате в момента.

Жоро Илчев: Роден съм на 21.02.1961 година. Семеен съм и имам двама сина. През 1984 година завърших Академията на МВР и имам квалификация „инженер по пожарна техника и безопасност“. Започнах работа в завод „Арсенал“ гр. Казанлък. През 1985 година бях приет за  редовен аспирант и преподавател в Академията на  МВР. През 1990 година защитих дисертация и ми бе  присъдена научна степен „доктор на техническите науки“. От 1990  година работих последователно  като „старши инспектор“ , в последствие началник отдел “оперативно-технически“ в Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, където отговарях за пожарната безопасност в Република България. В последствие до напускането ми на Министерството на вътрешните работи работих в Научно-изследователски институт на МВР.

От 1997 година до настоящия момент вече 22 години съм в частния бизнес. Създадохме първата в България фирма за производство на пожарна техника. Днес  „ПОЖАРНА ТЕХНИКА“ ООД,  е най-голямата фирма в Република България от този бранш. Продукцията-пожарогасители и пожарогасителни прахове, които се произвеждат се продават в България, където работим с над 150 дистрибутори и в същото време изнасяме и в над 10 държави от Европейския съюз и 4 държави извън него.

В град Провадия живея и работя вече 7 години и може да се каже, че това е моят втори роден град, хората тук са много гостоприемни, приятни и добри.

През 2012 год. фирма „ПОЖАРНА ТЕХНИКА“ ООД стана собственик на бившия цех „ХИМИК“ в град Провадия или както провадийци го наричат „Химията“. От  придобиването на завода  до настоящия момент продължаваме да инвестираме  в нови производства и в сградния фонд. Моите съграждани знаят какви бяха сградите и какви са те сега. В близките дни предстои и пускане в експлоатация на нова поточна линия за производство на тела за пожарогасители. Предстои разкриване на нови работни места в Провадия.

ПРОВАТОН: Какво е Вашето виждане за Община Провадия и как трябва да се  развива тя за в бъдеще.

Жоро Илчев: През изминалите седем години успях да опозная общината и жителите в нея. За съжаление от тогава и до настоящия момент община Провадия не се е променила и не се е подобрил живота на хората. През последните осем години управлението на общината се е свързвало само с изпълнение на бюджета. Няма достатъчно работещи фирми, няма нови инвестиции и инвеститори, които да създават работни места. Хората търсят препитание във Варна или други съседни градове. Работните заплати не отговарят на труда, който полагат хората, но от няма и къде са принудени да търпят това унижение. Инфраструктурата на общината е в лошо състояние, незнайно защо през тези години не е направено нищо за рестартиране и изграждане на околовръстен път, по който да минават тежките камиони и тирове. Продължава напукването на къщите и постройките по двете улици, по които минава целия поток Провадия – Айтос. Давам пример, седнете в ресторант „Ла Скала“ да обядвате, при преминаването на един тир се тресе цялата сграда. Премахнаха се ограничителите на скоростта на пътя покрай линията и тежкотоварните автомобили преминават с висока скорост, което създава голяма опасност за децата около училищата и за всички провадийци.

Унищожени са баните, на които водата е имала показатели за лековитост като тези в Карлови Вари и сега казват, че не е възможно възстановяването им! Не, няма невъзможни неща! Има евро проекти, които трябва да се използват.

Железопътната линия, разделя града на две части, минаващите влакове вдигат ужасен шум и представляват потенциална опасност, как живеят хората около нея не знам. Изключително опасно е преминаването на деца и стари хора през железопътната линия, а за инвалиди това е невъзможно. Необходимо е да се помисли за обезопасяването и обезшумяването на железопътната линия и направа на нови подлези или надлези с асансьори за инвалиди и стари хора.

В Провадия и по селата има много млади хора, защо не се прави нищо за тях. Няма спортна зала, където да тренират различни спортове децата, няма басейн за да могат да плуват през лятото а защо не и закрит за зимата, всъщност има но е пълна разруха.

Развитие на туризма. Провадия е уникален град със своето местоположение, богата история и своите архитектурни забележителности! Необходимо е да се привлекат не само български но и чуждестранни туристи, като се използва близостта на черноморието до града. Но за това на първо място трябва да се обособят паркинги за да може да се осъществят тези цели. В момента съществуващите такива са малки и в лошо състояние с дупки като кратери.

Трябва да се помисли и за подобряване на здравеопазването.

Проблеми, проблеми, проблеми, които трябва да се решават. Много е важно на предстоящите местни избори всички членове и симпатизанти на ГЕРБ да гласуват, да се привлекат за каузата и всички негласували на предишните избори, трябва да се спечели доверието на хората и те да повярват в личност, която ще направи промяната. Това може да стане само с много работа в предстоящата кампания. Всеки един глас е изключително важен за промяната. Община Провадия е на всички нас, в нея ние живеем и работим, в нея ще израснат нашите деца и внуци.

ПРОВАТОН: Благодаря г-н Илчев, пожелаваме успех.

Подобни новини

Вашият коментар