The Spy: Саша Барън Коен става сериозен за ролята на легендарен агент на Мосад

The Spy: Саша Барън Коен става сериозен за ролята на легендарен агент на Мосад

Илай Коен е легендарен агент на израелските разузнавателна агенция Мосад. Неговата история се е запътила към малкия екран в нов лимитиран сериал на Netflix, а в главната роля е едно добре познато, но изненадващо лице.

Саша Барън Коен (Borat, Bruno, Who is America) оставя на заден план комедийните проекти, за да изиграе изралеския шпионин в сериала The Spy.

Историята се фокусира върху Коен, който през 60-те години на миналия век ръководи успешна операция под прикритие на територията на Сирия. Докато живее в Дамаск, израелският агент успява да се сближи с амбициозни военни лидери и техните богати приятели.

Това му осигурява невиждано ниво на доверие и информация относно тайните антиизраелски начинания на Сирия.

Добра новина е, че сериалът е дело на Гидиън Раф, чиято израелска драма Prisoners of War е изходният материал, върху който е базиран Homeland (“Вътрешна сигурност”) на Showtime.

За Саша Барън Коен това е интересен завой към една по-сериозна роля. Актьорът е познат най-вече с комедийните си образи, които развива в различни формати – от рапъра Али Джи, през казахстанския репортер Борат до хомосексуалния Бруно. Във филмографията му попадат още комедиите The Dictator (2012 г.) и Grimsby (2016 г.), както и роли в Sweeney Todd (2017 г.) и Les Miserables (“Клетниците”, 2012 г.).

Последният му проект също беше комедиен – политическата сатира Who is America?, в която влизайки в различни роли, той осмиваше настоящата политическа и социална реалност в САЩ.

В The Spy обаче комедията е оставена настрана. В сериала освен Барън Коен ще видим Ноа Емерих (The Americans), който ще играе Дан Пелег – ръководителя на Илай Коен в “Мосад”, който се опитва да успокои съвестта на шпионина, изтормозена от нещата, които му се налага да прави. Хадар Ратзон Ротем (Homeland) е в ролята на съпругата на Илай Коен – Надя, която има съмнения за работата на съпруга си за правителството.

Премиерата на шестте епизода на The Spy в Netflix е на 6 септември.

Подобни новини

Вашият коментар