Димитър Димитров: Филчо Филев е в управлението на Провадия от 20 години. Колкото едно цяло поколение. Проблема е, че това поколение страда точно заради това лошо управление на комунистите или просто емигрира

Димитър Димитров: Филчо Филев е в управлението на Провадия от 20 години. Колкото едно цяло поколение. Проблема е, че това поколение страда точно заради това лошо управление на комунистите или просто емигрира

ПРОВАТОН: Г-н Димитров наближават местните избори в Провадия. Как ще ги коментирате?

Д. Димитров: Здравейте на вас и на читателите Ви които вече не са никак малко. Да вярно, местните избори са вече на прага ни. Тези избори ще са изключително важни. Всеки човек иска да живее по – добре и мястото му да става все по добро, уютно и удобно. На тези избори човек гласува за личността на която вярва, на която ще може да разчита за подобряването на начина на живот, а за селата даже и за човек който може лично да му помогне в даден труден момент. Общо взето тези избори са си чисто мажоритарни. Другата причина поради която тези избори са много важни е, че в новия програмен период, който стартира на 1 януари 2021 – ва г. всяка община ще може да кандидатства директно в Брюксел по всички наболяли местни проблеми и с добре написани проекти общините ще получават допълнително финансиране което както знаете е много важно тъй като малките общини нямат големи бюджети и никога не им стигат за решаването на най – належащите задачи.

На тези избори обаче ситуацията в Провадия мисля, че е коренно различна. Мисля, че „периода Филев“ ще бъде преодолян и затворен. Общо взето Филчо Филев е в управлението на Провадия от 20 години. Колкото едно цяло поколение. Проблема е, че това поколение страда точно заради това лошо управление на комунистите или просто емигрира. Кажете ми едно нещо което Филчо да е направил за общината. Да развие града. Да задържи младите. Няма. Даже централния площад в Провадия не успя да направи. Мога да дам десетки примери за нищонеправенето на Филчо. И стотици за възхода на съседните общини. Мисля, че ерата на тези комунисти в управлението на Провадия ще приключи с тези избори. Много неща има да се направят за града и селата. И с новото управление ще бъдат направени. Вярвам в това.

ПРОВАТОН: Можете ли да бъдете по – конкретен за участниците в предстоящите избори.

Д. Димитров: Моя анализ е следния. Новия общински съвет ще е коренно различен. Има нови лица които може би ще изкарат до урните хора които никога или отдавна не са гласували. Има стари играчи които няма да участват. Хубавото този път е, че дясното няма да се разцепи. Това ще е много важно на тези избори. Това което чувам и ми харесва, е че Ивайло Илиев, който е силна фигура и е оприличаван със СДС ще подкрепя ГЕРБ. Даже ще имат свои представители в листата им за общински съветници. Това е хубаво. И полезно. Надявах се и д-р Светльо Неделчев и Йордан Михалев да подходят разумно, но чувам че ще играят отделно и може би ще откъснат около 500 десни гласа. Но не е тайна, че те отдавна са заедно с кмета Филев. И Бисер Денев им прави стратегиите, и на БНС и на Филчо. Но въпреки това тайничко се надявам да проявят разум. Комунистите не искам да ги коментирам. Казвал съм пред вас, че Анатоли аз го създадох като политик още през 2005 – та г. и съжелявам. И двамата с Анатоли избрахме Филчо да е кандидат за кмет през 2011 – та г. Анатоли ме предаде заради Филчо. А Филчо ни предаде и двамата. Само, че Анатоли все още не го е разбрал. Само че веднъж предател – си остава завинаги такъв. И Анатоли ще предаде провадийци. Те го знаят хората. Виждат го. Затова мисля, че няма да гласуват за него. Конференцията им е насрочена за 31 – ви август и най – вероятно ще го издигнат Анатоли за кмет. Имам информация, че Филчо е изплашен от кандидатурата на ГЕРБ. Преди време лично ми е казвал, че го е страх ГЕРБ да не струпат целия си ресурс в Провадия, а този път точно това ще се случи, защото в повечето общини ГЕРБ ще спечелят на първи тур и ще се включат мощно за втория тур в Провадия. Познавам ги всичките и съм сигурен в успеха им. Според мен Филчо ще опита да се договори да предаде изборите в замяна да не му образуват дела.

Интесното е, че най вероятно БСП няма да имат нито една община в областта след тези избори от 72 години насам. Но най – вероятно това е за доброто на хората.

ПРОВАТОН: А Вашият политически проект ПРОВАТОН?

Д. Димитров: Той не е само мой проект. Ние сме силен отбор. Ние сме консерватори бунтари. Ние действаме. Решихме да участваме на тези избори в Провадия с името ПРОВАТОН. Ще имаме кандидат за кмет и това ще бъде Венелин Михайлов – Венци. Смятаме листата ни за съветници да е от 21 кандидати, като всички ще са млади и нови лица с образование, бизнес или занаяти, със смели сърца. Правим планове и поне за 10 кмета по селата. Посланията ни са за запазване на семейните и традиционните ценности. Идеите ни са консервативни, но и социални. Задачите които сме си поставили не са много но мислим, че са постижими и са едни от най – важните и необходими за развитието на Провадия. Някой от тях са да осигурим безплатен интернет на всички обществени паркове и централни места както в града така и в селата, но най – важната ни задача която ще преследваме е да възстановим балнеолечебния и исторически туризъм в Провадия. Защото мислим, че това ще даде възможности за допълнителни приходи на всяко домакинство. Целта ни е да създадем условия и върнем младите семейства в Провадия.

Имаме лечебна вода, най – стария град в европа – Солницата, крепоста Овеч и още много исторически забележителности в околността. Грехота е че не ги използваме. Ще Ви запознаем с цялата ни предизборна платформа когато обявяваме листата ни за съветници.

В ПРОВАТОН винаги сме се старали да бъдем коректив на управлението като показваме и добрите практики и лошите решения.

Така ще продължим и ако хората ни гласуват доверие за кмет и мнозинство в Общинския съвет.

ПРОВАТОН: През последните няколко години участвахте в един Българо – Руски проект. Какво се случи с него?

Д. Димитров: Преди близо три години ме запознаха с Генадий Атансов от Варна. Той е негов проект и беше много добре замислен. Покани ме в ръководството и аз приех. Да не изпадам в подробности, само ще кажа, че и на него както на Анатоли отворих вратите към голямата политика, но и той не беше готов.

Само да отбележа, че до голяма степен заслугата да бъде сътрудник на депутата от АТАКА Николай Александров е моя. Не е лошо момчето. Има някой положителни качества и аз съм му ги казвал. Но има и лоши които много дразнят и му пречат. Едно от тях е, че е много дребнав. Затова казвам, че не успя да се впише в голямата политика. Не знам какво прави в момента. Не се чуваме от началото на декември миналата година. Мисля, че и БРСП вече не функционира.

ПРОВАТОН: Да се върнем на изборите в Провадия. Вие имате много информация и сигурно знаете кои ще са кандидатите за кметове?

Д. Димитров: Аз се занимавам с политика от 2003 –та г., а реално с избори от 2007 – ма г. Не знам какви са тези нагласи партиите да си издигат кандидати за кметове месец преди изборите. Сякаш има от какво да се притесняват. И тук визирам БСП. Аз винаги съм бил на принципа ден след изборите да се подготвяме за следващите. Така са ме учили в политическата академия, която завърших през 2008 – ма г.

И да, повечето кандидати ги знам (смее се). Няма да е спортменско ако ги издам. Все пак всички си правят стратегии за победа. Нека да изчакаме. До началото на септември всички ще са ясни.

Подобни новини

Вашият коментар