Кметицата на Крумовград сравни Бойко Борисов с Хаджи Димитър (СНИМКИ, ВИДЕО)

Кметицата на Крумовград сравни Бойко Борисов с Хаджи Димитър (СНИМКИ, ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на рудник „Ада тепе“ в Крумовград. Преди самото мероприятие кметът на града Себихан Мехмед покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър. 

Борисов инспектира пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява.

Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.

“Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места”, разкри Чанев.

“Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската”, напомни Борисов, цитиран от Новини бг.

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали.

“В село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев.

Борисов припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района.

“Влади, тук е България, не само на жълтите павета”, обърна се премиерът към министъра на финансите Владислав Горанов.

“Крумовград има и нова автогара”, заяви Никола Чанев на влизане в града.

“Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.

“В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати”, коментира Бойко Борисов.

В Крумовград премиерът присъства на откриването на златната мина „Ада тепе“ на „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД. Благоустрояването на градовете и привличането на повече инвеститори у нас – върху тези два приоритета на правителството акцентира министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.

Пред служителите на компанията премиерът Борисов отбеляза доброто изпълнение на редица програми на правителството, които допринасят за по-добрия облик на населените места.

„Може би като сте идвали – сте видели пътя от Кърджали до Момчилград и Крумовград. Някои от вас може да си спомнят свлачищата, просто нямаше път, беше отнесен на няколко места“, отбеляза премиерът Борисов. Той добави, че в инфраструктурата в региона са вложени десетки милиони, за да дойдат милиарди инвестиции.

Премиерът Борисов изтъкна значението на разкриването на повече работни места и осигуряването на добри възнаграждения.

„Стотици български граждани – мюсюлмани и християни, работят тук. Догодина март месец 2700 лева ще е средната заплата, сега е 2100. Ще продължим в тази посока“, заяви още при откриването министър-председателят Бойко Борисов.

Над 1 милиард лева са инвестициите на „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД в България. Компанията стартира дейността си преди 15 години в Челопеч, като над 860 млн. лв. са средствата, вложени в модернизация, подобряване на условията на работа, опазване на околната среда в града и района. В Крумовград инвестициите са 280 млн. лв. досега. Около 300 души работят в компанията в града.

Около рудника е изградена изключително добра инфраструктура.

На събитието освен премиерът и финансовият министър Владислав Горанов, бе и председателят на НС Цвета Караянчева и кметът на Крумовград Себихан Мехмед. Всички те бяха посрещнати с гайди в “Ада тепе”.

Кметицата на Крумовград сравни Бойко Борисов с Хаджи Димитър

Подобни новини

Вашият коментар