Филчо Филев и Анатоли Атанасов са кандидатурите за кмет на БСП

Филчо Филев и Анатоли Атанасов са кандидатурите за кмет на БСП

На своя конференция вчера БСП издигна кандидатурите на Филчо Филев и Анатоли Атанасов, разбра ПРОВАТОН.

Конференцията е взела решение на 20- ти септември, когато е последния срок за подаване на кандидатите за кметове и листи за общински съветници, пленума на партията да утвърди едно от имената.

За първи път в историята на БСП Провадия конференцията излиза с две имена.

Досега винаги колкото и кандидати да са били издигани от основните партийни организации, след предварителни договорки, избрания кандидат е оставал сам след като всички други са си давали отводи с основателни аргументи.

ПРОВАТОН припомня, че още преди месец бяхме разкрили стратегията на Филчо Филев, който бил разпоредил номинациите му и тези на Анатоли да вървят успоредно, т.е. да са равен брой. За да се стигне до вчерашното очаквано решение.

Схемата на Филчо допреди седмица беше първо да разбере кой ще е кандидата на ГЕРБ и тогава да реши дали да се кандидатира. Според наши източници ако кандидата е по слаб щял да се пусне той в надпреварата като очаквал да победи. Ако обаче ГЕРБ издигнели силен играч щял да пусне пионката си Анатоли Атанасов, който така или иначе е изключително слаб и ще комулира загуба.

Така Филчо хем няма да е изгубил избори, хем ще е изпълнил обещанието пред ръководството, че няма да се кандидатира за трети мандат, и спокойно ще се подготвя за шестото избираемо място в депутатската листа за изборите през 2021-ва година.

И вълка сит и агнето цяло.

Както казахме обаче тази схема е била актуална допреди седмица. От тогава насам ПРОВАТОН научи, че Филев усилено се подготвя за избори. Като кандидат на БСП.

Причината за пред партията майка е, че си е направил социологическо проучване което показвало, че хората го харесват повече от останалите играчи.

А истинската причина е, че няма да преживее да е втори след толкова безогледен и нехрисим, побелял от стоене само в кабинета си и пушещ по три кутии цигари на ден Анатоли Атанасов, който хората от общината го определят като Нервния или Кивито.

Жалък е! Няма да може да се запише в историята на градоначалниците на Провадия. А при други обстоятелства можеше. Той си ги знае. Само да можеше да върне времето назад и в един летен ден в кабинета си през 2012-та г. да вземе едно друго решение…

Но каквото си направиш сам друг не може да ти го направи.

Алчността за власт и за пари не прощава.

Филчо си мисли че контролира общината и може да си прави каквото си иска, да продължава да се подиграва с хората, но идва ново време. Времето на промяната в което вече не се вписва. И той го знае. Но до последно няма да иска да повярва.

Защото алчността му е по силна от него.

 

Подобни новини

Вашият коментар