Димитър Димитров: Моята биография си е моя, а твоята Анатоли в Община Провадия – е благодарение на мен!

Димитър Димитров: Моята биография си е моя, а твоята Анатоли в Община Провадия – е благодарение на мен!

ПРОВАТОН: Г-н Димитров, днес по рано през деня заместник кмета Анатоли Атанасов е публикувал коментар във фейсбук страницата ни визирайки Вас под статия от неделя: “Филчо Филев и Анатоли Атанасов са кандидатурите за кмет на БСП”.

Публикуваме и кометара на Атанасов:

Имате право на отговор и затова ви потърсихме за вашата гледна точка.

Д. Димитров: Мисля, че с наближаването на изборите страстите ще се нажежават все повече. Анатоли си беше слабохарактерен и преди, и това сега отново го доказва. Избързва, не обмисля ситуациите и говори неща или прави постъпки за които после съжелява. Сигурен съм, че утре Филчо ще му се скара за този коментар. Вижте какво е написал. Много слабо. Безлично. Аз като го прочетох веднага отговорих естествено.

ПРОВАТОН: Под неговия коментар сте написали:

Какво искате да кажете, че биографията на Анатоли Атанасов в Община Провадия се дължи на вас?

Д. Димитров: Казвал съм и преди. Аз поканих Анатоли в БСП през 2004- та г. Аз го направих председател на клуб в БСП. През 2007 – ма г. благодарение на мен стана общински съветник тъй като беше заплануван от тогавашния председател на БСП Станьо Иванов Анатоли да бъде на осмо място, а аз го придвижих на трето. Тогава вкараха шест съветника и бяха в опозиция. През 2008 – ма г. аз го направих председател на БСП Провадия. През 2009 – та г. Станьо Иванов ни доведе в БСП едно “добре подготвено момче” за кмет. И познайте кой беше това. Ами Филчо Филев. Аз и Анатоли го приехме в БСП, че и в изпълнителното бюро го вкарахме…. През 2011 – та г. аз поставих условие на Филчо ако спечели, Анатоли да му стане първи зам. кмет. Имам и още за разказване но мисля, че и казаното дотук е достатъчно за да кажа, че биографията си Анатоли в Община Провадия дължи на мен. Ако Анатоли каже, че не е вярно нека да ме съди. Затова казвам, че той е много слаб кандидат. Защото го познавам много добре. Слаб характер е и лесно манипулируем. Не става за управленец.

Но аз пък от утре започвам консултации с моите адвокатки относно едно интервю което е публикувано във вестника “Провадия плюс” от месец септември 2019 г., бр. 43.

ПРОВАТОН: Интервюто дадено от кмета Филев за вестника издаван от Община Провадия ли визирате?

Д. Димитров: Филчо е много страхлив. Казвал съм го и преди. И той ми го е казвал. Той просто е много добър администратор. По стечение на съдбата веднага след университета става заместник директор на ЗХМ Провадия, там го забелязват Марин Пенчев и компания. Издига се до директор. После два мандата зам. кмет. Четири години съветник. И последните осем години кмет. Както казах преди наколко седмици от 20 години е в управлението на Провадия. И какво? Нищо.

Да. Прочетох много внимателно предизборната му платформа (интервюто). Той бил за здравеопазването, спасил болницата пък то остана май само едно отделение, бил за задържането на младите хора в града пък младите работят и се изнасят във Варна или чужбина, щял да подготвя кадри за някога в бъдещето когато докара инвеститори в южна и северна промишлена зона пък 2о години какво чака, щял да се грижи за инфраструктурата на общината пък още има улици с дупки или пък по няколко пъти да прави основни ремонти на един и същ път както пътя Комарево – Храброво за който писахме. Щял да прави площада ама не успял за осем години и сега заделил 1,2 млн. лв. и в следващия мандат обаче щял да го направи. Бил правил зони за спорт и отдих – направи две спортни площадки докато съседните общини правят закрити спортни зали и басейни. Искал да възобновява балнеолечението ама щяло да е много скъпо загряването на водата за да станела лековита и едва ли не щяло да е нецелесъобразно. А навремето как е било – незнам? Само си спомням, че хората идваха с бастуни и след процедурите ги хвърляха. Здравето има ли цена? И като е балнеолечението защо пречеше на референдума преди години?

Аз знам защо говори за балнеолечение. Въобще не му дреме за балнеолечението. Забележете какво казва Филчо: “През този мандат ние сме подготвили цялата документация и продължаваме да работим по предоставянето на минералния извор на концесия, като дебита сме го разделили така: 800 мл. за балнеолечение и 1200 мл. за питейни нужди. Този който трябва да проведе процедурата за отдаване на концесия, е Министерски съвет.” И какво излиза? че Филчо си е наумил да даде на някого минералната вода да я бутилира и да стане милионер, а малкия дебит за балнеолечение. Само, че Филчо си прави сметките без кръчмар.

Провадийци си искат балнеолечението, че белким нещо започне да се случва, да започнат да идват туристи. Пък ще видим.

ПРОВАТОН: А за какво казахте, че ще обмислите дали да го съдите?

Д. Димитров: За този въпрос и отговор в интервюто му:

И не казах, че ще обмислям а че ще се консултирам с моите адвокатки, но съм почти сигурен че ще си потърся правата в съда за това че казва че ПРОВАТОН Е ЖЪЛТА МЕДИЯ. Най – простото обяснение е, че ако беше досега все някой щеше да ни съди. Всички наши разследвания са подкрепени с документи, а всички наши статии по сигнали или информации са надлежно проверявани.

Затова мисля, че ще мога да заведа дело срещу Филев и срещу редактора на вестник “Провадия плюс” за зададения подвеждащ въпрос.

А за тези факти които изнася – незнам. Той да не си мисли, че провадийци не четат ПРОВАТОН. Ние сме изнесли толкова много документи за допуснати нарушения в строителството, че не знам какви очи има да ги говори тези неща на хората. Как ще излезе пред провадийци с тези лъжи. Само от проекта за читалището го глобиха 100 хил. лв. А за транспорта бил имал 40 акта ама те били по 200 лв. и повечето отпаднали. Сякаш цяла Провадия не знае, че явтобуси въобще не вървяха. Наглост!

Е да той ще си измие ръцете и ще каже, че ръководител на проекта за читалището е инж. Янко Янков, а за транспортната схема е виновен Митаков а не е той. 

И докога смята да продължава така ли? Ще Ви кажа.

До 27 – ми октомври!

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар