АНСАМБЪЛ „СТРАНДЖА“ ЗАРАДВА ЖИТЕЛИТЕ НА ДОЛНИ ЧИФЛИК ПО ПОВОД 45-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ГРАД

АНСАМБЪЛ „СТРАНДЖА“ ЗАРАДВА ЖИТЕЛИТЕ НА ДОЛНИ ЧИФЛИК ПО ПОВОД 45-ГОДИШНИНАТА ОТ ОБЯВЯВАНЕТО МУ ЗА ГРАД

 

Концертът-спектакъл на Професионалния фолклорен ансамбъл „Странджа“ бе част от програмата на тържествата по повод навършването на 45 години от обявяването на Долни чифлик за град. Жителите на града станаха свидетели на почти двучасовото зрелищно шоу навръх датата, на която Долни чифлик става град – 4 септември.

Зрителите, присъстващи на в залата на НЧ „Изгрев 1919“, бяха поздравени от кмета на общината Красимира Анастасова. В тържественото си слово по повод празника г-жа Анастасова се спря на важи моменти от създаването на населеното място и развитието му през вековете до наши дни.

„На този ден – 4 септември, преди 45 години с указ на Държавния съвет на Народна република България селището от градски тип Долни чифлик е обявено за град Камчия. Няколко месеца по-късно е преименувано на Георги Трайков. Все пак, най-важното е днес да почетем бележитите хора на града ни и неговите трудолюбиви стопани“ – заяви г-жа Анастасова.

Днес е денят, в който да споменем с благодарност и поклон пред приноса за развитието на града ни бележити наши съграждани, които вече не са сред нас: Стефан Чолаков, Христо Проевски, Вангелов, Стоян Вълчев, Йорданка и Илия Бекярови, Емил Германов, Илко Маринов, Павел Кръстев, Илия Кирчев, Снежана Арнаудова, Луиза Назаретова, Атанас Стайков и много други лекари, общественици, учители, ръководители, самодейци, спортисти.

На другите достойни долночифличани, които и сега са сред нас, ще оставим още време да продължат неуморната си работа за по-голямо благосъстояние и по-богат духовен живот на жителите на Долни чифлик.

На тях и на всички вас от сърце желая крепко здраве, вяра и успехи!

Имаме сили и воля да направим някогашното селце Кюркчифлик град с още по-чисти и широки улици, по-светли и красиви домове, по-чиста природа, по-богата икономика и по-щастливи граждани!

С такава равносметка, самочувствие и ентусиазъм за бъдещо строителство посрещаме годишнината на Долни чифлик!“ – с тези думи г-жа Анастасова завърши своето слово и поздрави жителите на града с празника.

Подобни новини

Вашият коментар