СТРОИТЕЛИТЕ ВЕТЕРАНИ СЕ НАСЛАДИХА НА ФОТОСИТЕ ОТ ЕКСПОЗИЦИЯТА “ПРОЛЕТ В ДЕВНЯ”

СТРОИТЕЛИТЕ ВЕТЕРАНИ СЕ НАСЛАДИХА НА ФОТОСИТЕ ОТ ЕКСПОЗИЦИЯТА “ПРОЛЕТ В ДЕВНЯ”

Представителите на Областния клуб на строителите ветерани, които посетиха Девня по покана на кмета Свилен Шитов, разгледаха изложбата с отличените снимки от фотоконкурса “Пролет в Девня”. По идея на градоуправника те са експонирани на специални пана в новия градски парк и провокират интереса на минувачите.

На челно място в експозицията е поставена прекрасната снимка на Илияна Христова, която улови в обектива си пеликани в блатистата местност “Балтата” при вливането на река Девненска в Белославското езеро. Това, което прави снимката много силна като въздействие, е уловеният контраст между природата и индустриализацията, които в кадъра на г-жа Христова си съжителстват хармонично.

А пеликаните са като последните мохикани на това живописно местенце, към което остават привързани въпреки замърсяването, наднормения шум и вибрациите от интензивния трафик. Птиците са и живо свидетелство за времената отпреди прокопаването на плавателния канал, когато Белославското езеро е било сладководно и се е казвало Малко девненско езеро.

Тази снимка има не само художествена, но и много висока природонаучна и екологична стойност и определено заслужава да е на първо място в парковата експозиция. Тя бе удостоена и със специалната награда на Кмета на Община Девня.

Подобни новини

Вашият коментар