Корнелия Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници. Внасяме ги като закони!

Корнелия Нинова: Подкрепяме исканията на медицинските работници. Внасяме ги като закони!

По процедура на НС законът не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае. Ето защо ние днес в ПГ на “БСП за България” го разгледахме, приемаме го и го внасяме като група, обясни лидерът на левицата

Днес справедливо протестират медицинските сестри за възнагражденията си. Подкрепяме исканията им. Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Бившият омбудсман заедно с тях изработиха промени в закона и внесоха Закона за съсловните организации на медицинските, акушерките, асоциираните медицински специалисти, зъботехниците и помощник фармацевтите. По процедурата на Народното събрание този закон не може да бъде факт, ако някой от депутатите не го припознае”, каза още Нинова.

“Днес, ние в ПГ на „БСП за България“ го разгледахме, приемаме го и го внасяме като група. Смятаме че с този закон се слага равнопоставеност между различните съсловни организации, дава се възможност чрез свои представители те да участват в изготвянето на нормативни документи, в професионалната им квалификация, в развитието им, да отстояват правата на работещите в тези неправителствени и съсловни организации. Заедно с това ще подготвим и в ще внесем в бюджетната процедура аргументирано и обосновано увеличение на заплатите да бъде записано в закона за бюджета и на НЗОК и на големия бюджет тяхното искане за 2 минимални работни заплати”, заяви още лидерът на социалистите.

На въпрос дали Венци Стефанов е уреждал нейни срещи с Леонид Решетников, Нинова отговори: “По шпионския скандал вчера изразихме позиция. Сега ще изслушаме, в 11.00 ч. идват министърът и шефът на ДАНС. Ако изнесат нови факти, ще ги коментираме. Що се отнася до това какво е казано сутринта в ефир, нямам никаква представа кой на кого какви телефони е раздавал. Многократно съм коментирала случая с Решетников и няма какво ново да ви кажа”, допълни още тя, цитирана от “Фокус”.

Подобни новини

Вашият коментар