Иванчева не дойде на брифинг, на който щеше да оборва „компромати“

Иванчева не дойде на брифинг, на който щеше да оборва „компромати“

Вчера в прокуратурата беше внесен сигнал за подготвяни протести, за които са давани пари

Бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева не дойде на пресконференция, която тя организира. „Бихме искали да ви представим приоритетите си в предизборната ни кампания за София и Младост. Да коментираме с факти, аргументи и доказателства всички скалъпени обвинения, конспирации, които се изливат през последните дни и седмици“, гласеше поканата на Иванчева за брифинга. На място дойде само Биляна Петрова, която беше осъдена с Иванчева по делото за подкуп и обясни, че няма връзка с нея.

Вчера Йордан Бонев внесе сигнал в прокуратурата за подготвяни платени протести от Иванчева, за които се плащало, а целта била сваляне на правителството. Към сигнала са приложени снимки на чатове, за които Иванчева отрече да са автентични. В отворено писмо обясни, че били от фалшив профил. В сигнала на Бонев има схема на 12 септември протестът на прерасне в масов. Освен това са посочени суми, които ще бъдат раздавани за целта. В изложените чатове се твърди, че този план е финансиран от бизнесмена Иво Прокопиев и банкера Цветан Василев, а основни участници са Десислава Иванчева, Сдружение “Боец”, “БиволЪ” и други.

Днес Иванчева не дойде, за да даде подробности около последния скандал. В профила ѝ във Фейсбук обаче по същото време се появи статус. В него бившата кметица обяснява каква е мечтата ѝ за София- да бъде зелен град. Говори за инфраструктура, паркинги, строителство, но няма изказване по повод на сигнала за организираните протести.

Подобни новини

Вашият коментар