Тържествено бе открита новата учебна година в СУ „Христо Ботев” – с. Ветрино

Тържествено бе открита новата учебна година в СУ „Христо Ботев” – с. Ветрино

Първият учебен ден бе изпълнен с много усмивки и празнично настроение. Още в ранни зори деца и родители с вълнение се отправиха към родното училище.

Тържествено слово към ученици, учители, родители произнесе директорът на училището – г-жа Светлана Петрова, като пожела на всички успешна и ползотворна нова учебна година. Поздравление към всички присъстващи отправи и кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, който пожела на учениците винаги да вярват в себе си, защото младостта е изпълнена с достатъчно сили за реализиране на всяка мечта.

Официалното откриване на новата учебна година бе съпътствано от празнична програма, включваща много стихове и музикални изпълнения.

Вълнуващ бе денят за всички. Но най-вече за най-малките, за тези, които за първи път влизат в класна стая, които за пръв път са ученици.
За да им върви по вода на първокласниците, а и на всички ученици, по стара традиция директорът на училището г-жа Светлана Петрова плисна менче с вода, за да е спорна и успешна учебната година. По традиция под празничната арка, наподобяваща шестица, преминаха първокласниците, водени от своите първи учители, след което всички се отправиха към приветливите класни стаи, където ги очакваха с усмивки на лицата техните учители.

По традиция на най-малките ученици – първокласниците, кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров връчи книжка с приказки за първолака, с пожелание никога да не губят своя детски ентусиазъм и силната си вяра в успеха.

Подобни новини

Вашият коментар