Жоро Илчев от ГЕРБ атакува “червената” Провадия, кметът на Аксаково играе за шести мандат

Жоро Илчев от ГЕРБ атакува “червената” Провадия, кметът на Аксаково играе за шести мандат

Най-оспорвана  – поне според броя на кандидатите, ще е битката за Провадия.

Там в кметската битка ГЕРБ залагат на д-р инж. Жоро Илчев, собственик на първата и най- голяма фирма за производство на пожарна техника в България.

Срещу него ще се изправят настоящият кмет два НЕуспешни мандата Филчо Филев от БСП, Венелин Михайлов (Български социалдемократи), Хюсни Адем (ДПС), Свилен Горанов (НФСБ), Дамян Неделчев (ВМРО), Тихомир  Александров („Демократична България – обединение“ ), АнатолиБоранов (АБВ), Христо Гичев (ВОЛЯ) .

За шести пореден мандат ще се бори на изборите на 27-и октомври кметът на община Аксаково Атанас Стоилов. Със своите 20 години на поста той е рекордьор във Варненска област. Стоилов управлява общината от 1999 г., като само тогава му се налага да се яви на балотаж. Всеки следващ вот за него е приключвал успешно още след първи тур с все по-висок процент от гласувалите. Най-добрият му резултат е на последния вот през 2015, когато като кандидат на ГЕРБ победи със 74 %. Сега негови опоненти са Асен Петков (НФСБ) и Даниел Любомиров (БСП за България).

В Аврен Емануил Манолов от ГЕРБ ще се пробва за трети мандат. Опоненти са му Ганчо Ганчев (НФСБ), Симеон Костадинов („Демократична България – обединение“) и Мирослав Коларов (БСП за България).

Само двама са кандидатите за кмет в Дългопол. Сегашният кмет Георги Георгиев спечели преди 4 години издигнат от “Глас Народен, а сега се явява от името на ГЕРБ. Негов единствен опонент е Емурла Емурла от ДПС. 

В Девня опита за втори мандат на Свилен Шитов от ГЕРБ ще оспорят Димитър Янев от БСП за България и вече емблематичния за всички кметски надпревари в общината Васил Иванов, известен като Кокъла, който този път е кандидат на “Демократична България – обединение”.

Деян Иванов от ГЕРБ отново ще се опита да спечели в Белослав. Този път срещу Илия Матев (ПП “ВМРО – БНД” и ПП “НФСБ”) и Росен Гацин (Политическа партия МИР)

След няколко успешни мандата ГЕРБ сменя кандидата си в Бяла. Новият е Пеньо Ненов в конкуренция с Георги Касабов (БСП за България) и Димитър Петров (СДС). 

Трима бивши кметове ще се срещнат на вота на 27-и октомври в Долни чифлик. След един много успешен мандат отново от ГЕРБ се кандидатира Красимира Анастасова. Борислав Натов, който беше номиниран от БСП явно го достраша и излиза от инициативен комитет. Предшественикът му Стефчо Стоянов сега е кандидат на ВМРО.

Управляващите залагат на досегашния кмет и във Ветрино – д-р Димитър Димитров. Останалите кандидати тук са: Матей Матеев от БСП за България и Иван Василев от АБВ.

Във Вълчи дол за цял мандат ще се бори Георги Тронков от ГЕРБ. Той стана кмет на частичните местни избори, проведени на 8 октомври 2017 година, след смъртта на спечелилия през 2015-а Тошко Янев. Опоненти на Тронков са: Яна Михалева – Местна Коалиция “ПП Никола Петков”, Йордан Марков – БСП за България, Мерткан Ибрямов – ДПС.

Данаил Йорданов от ГЕРБ отново ще атакува кметския пост в Суворово. В битката се включват и Дамян Райков (НФСБ), Вълчо Вълчев (БСП за България) и Йордан Йорданов („Демократична България – обединение“).

Подобни новини

Вашият коментар