Регистрациите за изборите в Провадия приключиха – особеностите

Регистрациите за изборите в Провадия приключиха – особеностите

Всички регистрации за местни избори 2019г. – Провадия са вече публикувани от Общинската избирателна комисия

Екипа на ПРОВАТОН заедно със свои симпатизанти и сподвижници на местните избори на 27 октомври ще участва в изборите за и от името на ПП Български социалдемократи. Кандидат за кмет и водач на листатата е Венелин Михайлов – Венци. Новите изменения в Изборния кодекс не позволиха в бюлетината да бъде изписано името на ПРОВАТОН. Въпреки това всички от водената листа от Венелин Михайлов за кандидати за общински съветници за община Провадия, имат убеждение, че избирателите ще разпознаят ПРОВАТОН и своите избранници в листата на ПП Български социалдемократи, за които ЦИК изтегли номер 61 в интегралната бюлетина.

На изборите в Провадия ПП ГЕРБ са единствените, чиито сигурност за успех се излъчва от факта, че кандидата за кмет на община Провадия д-р инж. Жоро Илчев не е кандидат за общински съветник. Предизвикателството, което поема д-р инж. Жоро Илчев е ДА стане кмет на Община Провадия, без да търси някаква сигурна гаранция в мястото като общински съветник. В ЦИК беше изтеглен номер 43 в интегралната бюлетина за ПП ГЕРБ.

Единствените пък, които не са издигнали кандидат за кмет на Община Провадия са Местна коалиция „ПП „Никола Петков”/ПП”Обединени земеделци”. Това е и единствената Местна коалиция регистрирана в ОИК Провадия. Докато коалициите се правят на национално ниво, Местните коалиции се регистрират на регионално и за тях процедурата е по – особена. Такава Местна коалиция има регистрирана в Провадия и в състава й, според публикуваните решения на ОИК, влиза инициативния комитет /Петър Петров, инж. Пенко Димитров, инж. Кадрия Мехмед, Валентин Иванов/, който инициира Местния референдум на 14 май 2017г. за възстановяване на Солени Минерални бани за балнеолечение и двете закрити болнични отделения – родилно и хирургия. Другото интересно тук е, че до момента техния номер в интегралната бюлетина не е ясен, тъй като ЦИК не тегли номера за Местните коалиции, а публикация в ОИК Провадия за номера им в интегралната бюлетина, все още няма.

Подобни новини

Вашият коментар