Михаил Мирчев: В някои градове ще се води сериозна политическа битка (ВИДЕО)

Михаил Мирчев: В някои градове ще се води сериозна политическа битка (ВИДЕО)

„В страната има градове, в които ще се води сериозна битка. На миналите избори две основни партии спечелиха почти във всички населени места. Тази година очаквам повече пъстрота”, заяви в ефира на „Събуди се” по Нова тв социологът Михаил Мирчев.

„На последните кметски избори през 2015 г. резултатите бяха екстремни. Много силно представяне за ГЕРБ и слабо за БСП. Очаквам този път да не е така. Вероятно ще има доста сериозна битка в „смесените райони”. Говоря за градовете, в които населението е предимно от турски етнос. Там ще има сериозна битка между ГЕРБ И ДПС”, каза политологът Стойчо Стойчев.

„В апетитните общини по морето и планините е интересно да се проследи до колко местната система е същата като национална. Това показва така наречената феодализация в тези населени места”, поясни Стойчев.

По думите му на втория тур е голямата битка за преразпределението. „Тогава вече започват мутренските практики – заплашване на хората, прилагане на натиск”, каза още Михаил Мирчев.

В ефира на предаването той коментира и кметските избори в София, на които очаква да има балотаж.

„Манолова влезе с много голяма амбиция в изборната кампания, но ще видим какво ще се случи. Тя е човек с много дълъг политически и юридически опит. Ще видим дали ще намери баланс. Засега не се справя много добре”, каза още Мирчев.

„Всякакви улични протести и кампании влияят на местните кметски избори. Призовавам хората обаче, когато избират кметове, да мислят трезво. Не гласуваме за хора, които ще свалят Бойко Борисов или ще изберат нов главен прокурор, а избираме градоначалници. Те трябва да оправят нашите битови условия за живот, а не да влизат в политиката”, каза още Стойчев.

 

Михаил Мирчев: В някои градове ще се води сериозна политическа битка

Подобни новини

Вашият коментар