ДВА НОВИ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА ОТКРИХА В ДЕВНЯ

ДВА НОВИ ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБА ОТКРИХА В ДЕВНЯ

На Международния ден на възрастните хора – 1 октомври, в Девня заработиха два нови пенсионерски клуба. Единият се намира в село Кипра, а другият – в кв. „Девня-1“. Новите общински придобивки бяха открити с тържествени водосвети и самодейни празнични програми, а лентичките им прерязаха временният кмет Донка Йорданова, председателят на местната пенсионерска организация Демир Кръстев и представители на бизнеса.

По покана на възрастните хора събитията уважиха кандидат-кметът на Община Девня Свилен Шитов, който е и водач на листата на ПП ГЕРБ за общински съветници, както и Почетният гражданин на Девня Михаил Георгиев.

Въпреки че общинската администрация имаше готовност да открие пенсионерските клубове още на 17 септември, възрастните хора пожелаха това да се случи на техния международен празник.

„С двата нови пенсионерски клуба спазих обещанието, което дадох преди 4 години – за разширение и основен ремонт на стария клуб в кв. „Девня-1“ и за изграждане на чисто нов в село Кипра. Паралелно с това в моя управленски мандат бе изграден и Център за грижи на възрастни хора „Света Севастиана“, който се намира в кв. „Река Девня“ и предстои да заработи скоро“, заяви кандидат-кметът на Девня и водач на листата на ПП ГЕРБ за общински съветници Свилен Шитов.

Той декларира, че ако му бъде гласувано доверие на Местни избори 2019, и през следващия управленски мандат ще продължи да работи за осигуряване на условия за активен социален живот на възрастните хора.

„Винаги съм държал на тяхното мнение, допитвал съм се по различни въпроси до тях и съм получавал много мъдри съвети. Един от основните ми принципи като кмет бе и ще бъде да надграждаме това, което сме наследили от поколението на нашите майки и бащи“, заяви Свилен Шитов.

Той поздрави възрастните хора по случай техния международен празник и им пожела крепко здраве, щастие и дълголетие.

На откриването на пенсионерския клуб в с. Кипра присъства и кандидат-кметът на ГЕРБ за населеното място Милена Гагова, която е изключително честен, принципен, образован, смел и уважаван човек. През годините г-жа Гагова е доказала, че за нея село Кипра е най-вече кауза и никога не е пестила критиките си към досегашния кмет на населеното място, от когото ПП ГЕРБ оттегли своето доверие.

Сред присъстващите в Кипра бе и досегашният председател на Общинския съвет Владимир Ненков, който е втори в кандидатската листа на партията за местния парламент и винаги се е застъпвал за интересите на възрастните хора.

Подобни новини

Вашият коментар