МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: БИТКАТА ЗА ПРОВАДИЙСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ И ЗА РЕСТАРТА НА ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ!

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019: БИТКАТА ЗА ПРОВАДИЙСКИТЕ МИНЕРАЛНИ БАНИ И ЗА РЕСТАРТА НА ОБЩИНАТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ!

С номер 67 в интегралната бюлетина за общински съветници в Провадия се явява Местна коалиция ПП “Никола Петков“/ ПП „Обединени земеделци”, като идеята е да се продължи инициативата на Местния референдум, проведен в Провадия във връзка с рестарт и възстановяване на балнеолечението в града и стартиране работата на двете закрити болнични отделения – „Родилно” и „Хирургия” – в провадийската болница.

Като кандидати за общински съветници на Местната коалиция с номер 67 влизат личности от Инициативния комитет за местния референдум и активно участвали граждани в организирането и разпространението на искането на провадийци солените минерални бани да бъдат възстановени. Дали това ще стане чрез модерен балнеологичен център, спа комплекс или др. – няма решаващо значение.

Инициативата е уникалната солена и минерална вода, находяща се в Провадия, да бъде използвана за развитие на общината и здравето на гражданите ѝ, а не да бъде затапена някъде, например. И един ден само единици да си спомнят легендата за нея.

Досега усилията ни в тази насока бяха успешни – припомнихме, че не сме забравили и няма да забравим за нашата лечебна вода. Припомнихме, че ако градът ни вехне, провадийското чувство за самосъхранение намира начин как да направи първата крачка в правилната посока, като се обедини. Референдумът не беше политизиран.

Понастоящем считаме, че отново Местната коалиция ще постигне целта си, ако поне всеки втори гражданин със свободна воля попита своя кандидат (независимо от коя политическа партия е) за мнението му за балнеолечението в Провадия и за стъпките, които смята да предприеме в тази насока. Ако шикалкавят – Вие ще ги усетите. Ако са против – решете сами това ли е Вашият кандидат и това ли искате самите Вие, или просто ще приемете безпардонното му “Не”.

Ние, от Местната коалиция с №67 в интегралната бюлетина, не издигаме кандидат за кмет на Община Провадия. Считаме, че промяна на мислението в Общинския съвет е не само необходима, а и належаща. Общинските съветници, като представляващи своите съграждани, следва в продължение на 4 години да изискват от администрацията подобряване на условията на живот и обикалящата среда на провадийци, да предлагат решения, различни варианти, да търсят и осъществяват контакт с гражданите, да бъдат ефективни. В противен случай така, както се практикува досега в масовия случай, фигурата на общинския съветник се обезмисля – той е само мускул и плът с механизъм за „вдигане на ръка”.

Гласувайте по собствен избор за когото искате. Не молим да гласувате за нас, а да ни чуете. И да изисквате. Да изисквате от Вашия кандидат за общински съветник ефективно да представлява лично Вас.

Вашият глас е равен на Вашия шанс.

Местната коалиция разширява кръгозора на Местния референдум с добрата идея за рестарт на провадийска община. В тази идея се включва съживяването на вехнещите знакови градски пространства – басейна, района на хижата, парк „Минерални бани”, централното пространство срещу паркинга до Пощата, градинките до Църквата (толкова малки по площ, а толкова занемарени, без всякаква визия за озеленяване) и др., които ще опишем в нашата програма. За всяко едно наше предложение от програмата ще водим битки в Общинския съвет, а ако трябва ще се обърнем като общински съветници от Провадия към държавните институции, докато не постигнем целите си. Знаете, че можем!
Вашият глас е равен на Вашия шанс!

Подобни новини

Вашият коментар