Слави иска да свали Борисов с избори. Външни фактори държат службите и босовете, с конспирация няма да стане

Слави иска да свали Борисов с избори. Външни фактори държат службите и босовете, с конспирация няма да стане

“Слави Трифонов може да вдигне електорална вълна и да събори ГЕРБ или да направи коалиция с Борисов”, коментират социолози, когато не са в телевизията.

Слави може да свали Борисов с избори. Няма нагласи за национален протест, а браншови протести не могат да разклатят правителството.

БСП няма парламентарни инструменти да пренареди схемата – официалната и задкулисната. Няма и електорален потенциал да победи ГЕРБ.

Външни фактори държат службите и босовете. Нито Русия, нито САЩ дават знаци, че имат интерес да свалят кабинета “Борисов-3”, който ги обслужва на макс.

Слави Трифонов обаче може да превърне тихия ропот на широките народни маси във Вълна в края на мандата, която да помете статуквото.

“Царският популизъм” не му е чужд. Даже ще го надмине по време на парламентарната кампания – 100 депутати, мажоритарни избори, падане на имунитетите, изборност на полицейски шефове и висши магистрати.

ББ може да бъде свален с избори, конспиративните теории стават само за медиен пласмент, нищо повече. Босове на СИК, ВИС или други, нямат ресурс дори да разклатят кабинета.

Нещо повече – всички се изреждат от седмици насам да представят “подходящи оферти” за следващия сезон. Всеки е срещу всеки, а така власт не се събаря. През 2013г. бяха “общ фронт срещу “Бойко курво””.

(Няма бос, който да не може да бъде изваден от Уравнението, затова и всички отново ходят с бронежителки и лимузини с бронировка седма степен.)

Сарая и “Берлин” имат ресурс даже в излишък, затова и ББ ги обгрижва, а външните фактори не ги изпускат от полезрението си чрез резидентурите и амбасадите.

Остава Слави Трифонов, новият играч, който може да разиграе “царски сценарий”. И всички топ фигури от бизнеса се наредиха край него – също като при Царя.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар