Как присъствието на мъж се отразява на женската красота?

Как присъствието на мъж се отразява на женската красота?

Може би не сте се замисляли, но по външния вид на една жена почти винаги може да се определи дали е несемейна или в романтична връзка. Грим, прическа, стил на облекло и дори парфюм, всичко това са източници на информация, които издават статуса на дамата, пише Woman.ru, цитиран от Tialoto.bg.

Грим

Когато жената е несемейна и нейната цел е да привлече мъж, тя несъзнателно (а понякога и съвсем съзнателно) използва по-ярки цветове и нюанси. За това има логично обяснение – с ярко червило е много по-вероятно един мъж да я забележи. Но когато вече има мъж до себе си, започва да залага на естествените нюанси. Психолозите отбелязват и още един факт, който подкрепя тази закономерност. Когато са с гадже, жените забравят за червеното червило и заради възможността да целуват своя избраник извън дома. Защото, съгласете се, няма да е никак удобно, ако го „нашарите“ с ярко червило по лицето.

Коса

Простотата или, обратно, сложността на стайлинга е сигурен показател дали една жена е във връзка или не. Когато е сама, тя има повече време да експериментира със стилизиращи продукти, къдренето и изправянето на косата следват като процедури една след друга. Но срещне ли мъжа – всичко се опростява максимално. Сбогом спрей за коса, сбогом експерименти и здравей артистична каша, разрошени карета и разпусната коса. И да, бъдете сигурни, че на него повече му харесва така. Може да играе с косата ви без да се притеснява, че ще закачи някоя фиба.

Фигура

Часовете упражнения във фитнеса със сигурност намаляват, ако гаджето ви обича късни вечери и ви моли да му правите компания всеки път. Да, не е трудно да ни убеждават, когато сме влюбени. И дори невинното „малко“ в крайна сметка ще доведе до излишно тегло. Ако и сексът не е достатъчен, няма как да се изгорят тези калории. Разбира се, може да му правите компания, докато вие изяждате само една ябълка, но признайте – това е в сферата на фантастиката. Ясно е, че трябва да промените нещо – или размера на дрехите, или гаджето, или среднощното му меню, което той ви моли да споделите с него.

Парфюм

Предпочитанията ни за парфюм също варират в зависимост от статуса ни. Самотните жени по правило предпочитат унисекс аромати или направо мъжки аромати. Според психолозите това се дължи на желанието им да бъдат силни. Жените, които са в романтична връзка пък избират по-флорални и сладки аромати.

Подобни новини

Вашият коментар