5 начина да си останете приятели с бившия

5 начина да си останете приятели с бившия

Когато някой е бил твой интимен партньор, но връзката не е просъществувала, вероятността да има наранени не е малка. Ако обаче изпитвате топли чувства помежду си и двамата желаете да ги запазите и да ги претворите в едно истинско приятелство, защо да не опитате! Необходимо е да спазвате някои правила, за да не развалите доброто и позитивното, което ви свързва въпреки края на една интимна епоха.

Определете желанията, представите си за приятелството ви и какво очаквате от него

Важно е предварително да помислите добре дали това изобщо е възможно. В много случаи партньорите в една връзка трудно биха могли да прескочат този етап безболезнено и да продължат напред като приятели. Обикновено го казваме като клише, в което не влагаме нищо по-различно от това просто да се разделим без скандал. А след това никога повече не се виждаме.

Ако искате наистина да запазите добри чувства един към друг и да ги подплатите с истинско приятелство, добре помислете за това как точно си представяте тази връзка на ново ниво, какво очаквате от нея, какво ще направите вие и бившият ви, за да може това приятелство наистина да се получи.

Не бързайте

Ако се опитвате да накарате нещата да се случат бързо, някой може да пострада. Не пресилвайте нещата и спрете да се оглеждате в миналото, където е била интимната ви връзка. Не пренасяйте лошите спомени от нея в сегашното ви приятелство. Не се правете, че нищо не е имало между вас, защото това няма как да се изтрие.

Установете граници

Необходимо е да сте изключително честни и откровени както един с друг, така и пред себе си. Сложете всички карти на масата. Говорете искрено. Ако нещо ви притеснява, изкажете го без задръжки. За да проработи и просъществува приятелството ви е необходимо да изясните и очакванията си от новия тип връзка, за която ще се стараете да полагате усилия. Не спирайте да комуникирате и да говорите за всички проблеми, които ви притесняват.

Освободете се от предишните преживявания като двойка

За да започнете наистина начисто задължително трябва да се освободите от интимната си връзка. Не е нужно да се правите, че не е съществувала, но определено трябва да поработите върху това да се научите да не пренасяте стари спорове и упреци от връзката в приятелството си, особено при спорове и конфликти.

Оставете го да се случи естествено

Двамата вече сте имали интимни моменти, в които сте били уязвими заедно. Напълно нормално е да си дадете пространство и време да преосмислите връзката си и да я оставите да се претвори в нещо изцяло ново, каквото е приятелството.

Позволете на приятелството да се случи по естествен път, плавно, без натиск и високи очаквания. Не преигравайте и не се старайте да изглеждате сякаш никога нищо друго не се е случвало между вас, защото ще създадете неловки ситуации. Дръжте се естествено и уважавайте взаимната си нужда от пространство.

Подобни новини

Вашият коментар