Борисов наредил на Пламен Георгиев да си събори барбекюто на терасата или ще го отзове от Валенсия

Борисов наредил на Пламен Георгиев да си събори барбекюто на терасата или ще го отзове от Валенсия

Как Манолова ще си направи бюджета? Такива глупости наговори, а после да не си подвие опашката и да дойде и да каже: хайде пак да си работим. Чувахме се много често помагал съм й, разкри министър-председателят

“Цацаров го познавах като най-добър съдия в Пловдив. Прокурорите са си избрали този кандидат (Иван Гешев – б.р.) за главен прокурор. Ами ако бяхме изпратили Емил Радев? Ами ако стане? Сега всеки тича и хвърля сигнали в прокуратурата. Всички партии това чакат – чакаме тя да е арбитър. Политическите партии трябва да оставят прокурорите да си изберат който си преценят”.

Това каза премиерът в сутрешното си интервю по БТВ.

И допълни: “Всички ние, когато Христо Иванов бе правосъден министър, за да е обективен изборът, направихме промени в закона, съдийската гилдия да си избира ръководство и прокурорската гилдия да си избира ръководство-за да няма вмешателство. Тогава повече ни се искаше Бойко Найденов да стане главен прокурор”.

Премиерът даде оценка и на бившия шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев, сега консул във Валенсия:

“Той работи добре, умен човек е. Но миналия четвъртък казах на външния министър да го предупреди, че ако не си събори незаконните постройки на терасата, ще го отзова от Валенсия. Нашите отношения са на работодател. Много работа е свършил за държавата, но не мога да търпя да ми се задават въпрос за терасата. Купил, не купил, махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата”.

Според източници на Епицентър.бг след този разговор, бившият шеф на КПКОНПИ Пламен Георгиев е подал молба до Софийския административен съд, с която оттегля жалбата си срещу заповедта на кмета на Слатина за принудително премахване на двата навеса на терасата към апартамента му. Борисов наредил или да оттегли жалбата, или няма да замине за Испания.

В отговор на въпроса защо точно във Валенсия Пламен Георгиев е пратен за консул, премиерът отговори: “Защо да не е във Валенсия? Има заплаха, затова ходеше с охрана. Хора на такива позиции след това се оставят на друга работа. Той е бил на среща при мен и мисля, че английският му е перфектен. Помолих моят приятел Христо Стоичков да го изпита на испански.

Премиерът коментира и темата за Македония: “Помолих да не ги спираме по пътя за ЕС. Много по-добре е съседът ни да е в НАТО. Аз мога да чета между редовете. Турция се въоръжава с руско оръжие, за да не може натовските системи там да работят. Няма по-сложна от тази ситуация в този регион в света. Някой като каже: „Ще ни вземат историята“. Коя история ще ни вземат, коя??? Милите ми колеги от Македония да седнат и да се съгласят с нашите учени, за да им помагам”.

Борисов призна, че не му е притен сблъсъкът с лидера на БСП Корнелия Нинова: “Че не ми е приятен сблъсъка с Корнелия Нинова, не ми е приятен. Но ходя в парламента. Тя ми пише, че не може да ме изслуша, а след това излиза и казва, че не й отговарям. Партия, която половината от мандата си отсъства от парламента, да говори кой ходи в парламента?! Първо погледнете се бе си, а после гледайте другите!”

Оценката на лидера на ГЕРБ е, че “София е станал един от най-хубавите градове”.

“Загубата на Фандъкова, ще е загуба на софиянци. Този град беше съсипан. А сега – я го погледнете! Тези , които са се заявили сега, можете ли да погледнете какво са работили и с какъв опит са. Ще си направим студио и ще си говорим оттам”.

Местните избори са ми по-важни от избора на главен прокурор, подчерта премиерът.

И попита: “Как Манолова ще си направи бюджета? Такива глупости наговори, а после да не си подвие опашката и да дойде и да каже: хайде пак да си работим. Чувахме се много често помагал съм й. Но когато каза, че държавата я репресирала, как говориш така? Разбирам, че трябва да изговориш глупости, но бъдете поне малко праведни, ядоса се Борисов.

За първи път на тези избори Борисов дава свобода на Фандъкова да си избира екипа и да си прави кампанията сама. “Фандъкова получи на 100 процента доверие сама да си направи листите и кампанията. Направи много отделни хубави неща. Преди по друг начин бе конструирана партията. Месили сме се в много неща неправилно в градовете. Сега не похарчихме близо милион за Арена Армеец. Кметовете да си пускат интервюта. На евроизборите видях краха в очите на хората. „Апартаментгейт“ ни разби, тежко репутационно ни удари. Колко министри, зам.-министри, депутати бяха замесени. Цветанов имаше функция в партията. Когато се кандидатирах за кмет, Цветанов го нямаше тогава. След двете му интервюта, Цветанов не ми липсва. Изговори глупости, които не му правят чест. Дано проектът да му е успешен като на Слави Трифонов, но да не ми дава оценки. Той много добре знае за какво става въпрос. Не очаквах толкова бързо да говори срещу колегите и партията си. Цвета Караянчева беше възмутена какво е казал за смесените райони. Ако има битка, тя е в смесените райони между ГЕРБ и ДПС.

Борисов е убеден, че ореолът на Слави Трифонов “ще бъде силно надупчен”, щом влезе в политиката.

“Защо ме питате за името на новия политически проект на Слави Трфонов? Човешката глупост е безкрайна. Държавата ни е с невероятна история. Всеки може да си кръсти партията както си иска. Няма такава държава, в която години наред да си промотираш без пари партията всяка вечер. Няма такава държава. Дали си се е държал неутрално политически? Преди не беше честно-седи на върха от своя пиедестал и критикува. Веднъж се чух с него. Той е много умен и вижда откъде идва краха на политиците. Когато започнеш да показваш хората, с които изпълняваш тази промяна, когато разберем кои са министри,зам.-министри, кметове, общински съветници, изведнъж ореолът ще изчезне или ще бъде силно. надупчен, както е и моят. Сега играта ще е честна. Аз му пожелавам успех”.

За протестите на медсестрите Борисов зяави: “Никога не съм подвеждал медицинските сестри. В едни болници медсестрите получават много добри пари. Заплатата им не е 950 лв. Защо всяка година плащаме на НЗОК? Не знам някъде да е стигнал таванът на заплатите. Аз следя рамката-винаги отпускаме повече пари за този сектор. Колко болници трябваше да се ремонтират? Помните ли каква допотопна апаратура имаше? Огромни неща се свършиха. Така както при полицаите, военните и т. н. Не може доктор да получава 56 000 лева заплата, а медсестрата 1000 лева. Затова сме дали 86 милиона лева през различни инструменти”.

Борисов обвърза паниката сред родители в Сливенско, които вчера взеха децата си от училище поради страх, че ще им бъдат отнети с Костинбродската афера.

“Като дойдат избори и има цели щабове, които мислят каква мръсотия да се направи. За съжаление, много пъти им се получава. Така беше Костинброд, така беше Истанбулската конвенция, така бяха козичките, африканската чума. Понеже идват избори, това е целта на конспирацията – слухът да се завърти. Това е друг вид Костинбродска афера”, коментира Борисов в ефира на Би Ти Ви, като не посочи предполагаемия дезинформатор.

Накрая в отговор на въпроса колко време още ще управлява, Борисов заяви: “Очаквам за 4-5 години АМ „Хемус“ да стане, тогава ще мога да си тръгна”.

Подобни новини

Вашият коментар