Борисов: Цветанов не ми липсва след двете интервюта. Слави Трифонов е много умен, вижда откъде идва крахът на политиците

Борисов: Цветанов не ми липсва след двете интервюта. Слави Трифонов е много умен, вижда откъде идва крахът на политиците

Цветанов не ми липсва каза Борисов, заяви пред bTV премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Борисов бе категоричен, че не трябва да се надценява нито неговата роля, нито ролята на Цветан Цветанов в ГЕРБ.

“И ние сме били малко артисти за пред публиката. Обликът на една партия не се гради от един човек или няколко човека. След двете интервюта, които даде Цветанов, не ми липсва. Защото изговори глупости, които не му правят чест. Дано новият му проект е успешен, като на Слави Трифонов. Но не очаквах Цветанов толкова бързо да излезе и да говори срещу партията и колегите си. Аз не го гледах, защото не гледам телевизии, щадя си нервите. Цвета Караянчева го беше гледала и беше възмутена от това, което е казал за смесените райони. Водим битка с ДПС в смесените райони”, коментира премиерът.

Аз не се меся в изборите на този момент. Преди сме се месили на много места в страната. Сега оставих Изпълнителната комисия на ГЕРБ сама да си промотира местните избори, каза още премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Фандъкова получи от мен на 100% права сама да си направи листите, сама да си направи кампанията. Тя управляваше сама. Но се опитаха да й вменят нашата сянка. Месили сме се на други места в страната, по друг начин беше конструирана партията”, обясни. И припомни: „Не сме дали пари за кампания, не направихме голямо откриване в „Арена Армеец”.

“В евроизборите видях краха в очите и трябваше да се намеся. „Апартаментгейт” ни разби, удари ни тежко репутационно! Колко министри, зам.-министри отстраних. Само и само хората да са убедени и да повярват, че това е било случайно и не е стил. Победата в изборите показа, че хората повярваха и одобриха този начин на действие”, посочи Борисов.

“Битка в София няма. Ако Фандъкова загуби местните избори, това ще се пише на софиянци. Защото тя има много опит. Тези, които са се заявили сега може да погледнете в биографиите им какво са работили”, каза още Бойко Борисов.

“Манолова няма група. Представете си, ако тя спечели! Най-голямата група ще е на ГЕРБ. Как ще си построи бюджета?! А такива глупости и обиди хвърля срещу мене. И си мисли, че ще дойде после и ще иска помощ. С Манолова се чувахме много често, помагал съм ѝ много. Но когато каза, че държавата я репресирала… Ти идваш в Министерски съвет повече, отколкото в твоя кабинет. Разбирам, че трябва да изговорите глупости, но поне малко бъдете праведни”, каза Борисов.

Според него БСП са като кукувица, която търси къде да снесе по едно яйчице. “Можеш ли да си партия и да нямаш кандидат за София? Загуби си достойно, поздрави победителя!”, избухна той.

“Няма така държава”. То може да има и “Няма такова предаване”. Всеки може да си кръсти партията както иска. Да няма такава държава всяка вечер в най-гледаното време да си промотираш партията. Години наред да седиш и да си говориш от твое име. Има ли друг да му е позволена тази безплатна реклама на партията му години наред. И накрая излизаш и казваш “Няма такава държава”.

Борисов каза, че един път е разговарял по телефона с водещия, но е доволен, че е учредил партията си, защото “сега нещата са честни”.

“Той е умен човек, много умен. И вижда откъде идва крахът на политиците. Дори най-обичаните, най-харесваните почват да губят доверие. Защото, когато започнеш да показваш хората, с които ще управляваш, изведнъж ореолът ще изчезне или поне силно ще бъде надупчен, както и моят”, призна Борисов.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар