МИЛЕНА ГАГОВА: АКО БЪДА ИЗБРАНА ЗА КМЕТ НА КИПРА, МОЕТО РАБОТНО МЯСТО ЩЕ Е СРЕД ХОРАТА, А НЕ В КАНЦЕЛАРИЯТА

МИЛЕНА ГАГОВА: АКО БЪДА ИЗБРАНА ЗА КМЕТ НА КИПРА, МОЕТО РАБОТНО МЯСТО ЩЕ Е СРЕД ХОРАТА, А НЕ В КАНЦЕЛАРИЯТА

„Ако бъда избрана за кмет на Кипра, моят телефонен номер няма да бъде крит от хората, а ще стои на публично място. Работното ми време ще бъде 24 часа в денонощието, а работното ми място ще бъде сред хората, а не в канцеларията на кметството“. Това заяви за „Девня – древна и модерна“ кандидат-кметът на ПП ГЕРБ за село Кипра Милена Гагова.

По повод коментарите, че не била кипренка, тя отговори следното:

„Родом съм от Вълчи дол, но се считам за кипренка, защото от 30 години живея в това село. Познавам всички жители и съм наясно с техните проблеми и очаквания“, увери Милена Гагова.

Нейният съпруг Георги е председател на местното читалище „Христо Ботев“, прославящо културата на девненския край на национални и международни фолклорни фестивали, а Милена участва дейно в подготовката и логистиката на събитията, в които влага не само голяма част от времето си, но и от личните си средства.

„Полагаме усилия да съхраним историята и традициите на Кипра – нещо, което не сме спирали да правим без значение кой е бил кмет на селото през годините“, увери г-жа Гагова.

През изминалото лято тя и група самодейци от читалището направили сами чардака в двора на Етнографската къща в селото.

„Щяхме да искаме от кмета Димитър Димитров да ни даде старите материали, които останаха след ремонта на кметството – греди, дъски, които да оползотворим за направата на нов чардак, но се оказа, че той ги е подарил на един местен бизнесмен, без да съгласува действията си с кмета на общината Свилен Шитов“, разказа Милена Гагова.

Така за пореден път се наложило самодейците да събират пари, за да закупят материали. Те донесли и стари чаршафи от хасе, а сръчната Милена Гагова ушила тентата, която изглежда прекрасно и къщата вече има завършен вид.

„Една от моите цели е да направим така, че тази етнографска къща, която е паметник на културата, да посреща гости целогодишно. Това ще допринесе за развитието на туризма в селото, от което ще печели цялата община. Имам идеи за разширяване на туристическата пътека, в която да включим всички културно-исторически обекти в Кипра, къщите за гости и храненето с автентични гозби. Всичко това трябва да бъде в един пакет. Имам и контакти с туроператори“, заяви кандидат-кметът на ПП ГЕРБ за село Кипра.

В рамките на 4-дневния празник по повод 50 години град Девня екипът на Ути Бъчваров е гостувал в Етнографската къща, където Милена Гагова е сготвила заек по автентична рецепта на своята свекърва с типичната за Кипра дива мерудия. Сега записът се излъчва по FEN TV и рекламира село Кипра в цялата страна.

„Традициите, историята и самобитният фолклор дават големи възможности за развитие на село Кипра и за привличане на качествени и платежоспособни туристи, които са ценители на истинското“, коментира Милена Гагова.

Сред другите акценти в управленската ѝ програма е преместването на сигнала от видеонаблюдението в селото от кметството в стаята на Дежурния по община в Девня.

„Така е законосъобразно и е полезно, защото дежурните по община имат директна връзка с районното управление на МВР и при нужда реакцията на полицията би била много по-бърза“, коментира Милена Гагова.

Припомняме, че прословутите камери в Кипра бяха монтирани от екскмета Димитър Димитров, който е пенсиониран полицай. Те обаче не са свързани със системата за видеонаблюдение на община Девня, а местни жители, в това число и Милена Гагова, имат основателни съмнения, че камерите в селото се използват за частни разузнавателни цели.

Подобни новини

Вашият коментар