Сотир Цацаров за отпадането на мониторинга: Успокоението, че всичко е приключило, е безкрайно лъжовно чувство

Сотир Цацаров за отпадането на мониторинга: Успокоението, че всичко е приключило, е безкрайно лъжовно чувство

„Не се прави нищо необичайно на тези избори, нито от това, което е предвидено в Изборния кодекс. Ако се приеме, че необичайното е купуване на гласове, нашият отговор е това“, заяви главният прокурор по повод ареста на кандидата за кмет на град Несебър. По думите му, той ще участва в изборите

Отпадането на мониторинговия доклад на ЕК за страната ни е плод на реалистичната и обективна оценка на ЕК и на всичко онова, което бе направено от нас. Това е плод на усилия отвън и отвътре. Получихме една доста обективна оценка. Мониторинговият доклад на ЕК не радва всички. Тези, които мислят за България трябва да бъдат доволни. Усилията ни бяха оценени по достойнство. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров.

Той предупреди, обаче че успокоението, че всичко е приключило, е безкрайно лъжовно чувство. „Ако живеем с това чувство, ще получим негативен резултат много скоро – от нашите граждани и отвън. Всяко успокоение е вредно. То ще ни върне години назад.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

Оттук нататък трябва да се направят нещата, които са отразени в самия доклад и които са ангажимент на правителството – измененията в Закона за съдебната власт, които касаят отмяна на задължението за деклариране на членството на магистрати и отмяната на Чл. 230 от Закона за съдебната власт, който дава възможност за отстраняване. Казано по друг начин, приравняване към наказателно преследване на магистратите към всички български граждани“, каза обвинител номер едно в страната.

„Не се прави нищо необичайно на тези избори, нито от това, което е предвидено в Изборния кодекс. Ако се приеме, че необичайното е купуване на гласове, нашият отговор е това“, заяви главният прокурор по повод ареста на кандидата за кмет на град Несебър. По думите му, той ще участва в изборите.

Цацаров уточни, че всички разследвани по това досъдебно производство за задържани с прокурорско разпореждане до 72 часа и предстои съдът да им определи мярка за неотклонение.

Nbox

Подобни новини

Вашият коментар