Вижте ПРОТОКОЛА ОТ ПРЕТЪРСВАНЕТО в един от обектите на Efbet в София

Вижте ПРОТОКОЛА ОТ ПРЕТЪРСВАНЕТО в един от обектите на Efbet в София

Колегите от Actualno.com вчера услужливо нарекоха публикациите на wowmedia.bg във връзка с течащото разследване срещу букмейкърската компания Efbet “медиен слух”. И това го казват същите тези, които само преди седмица разпространиха един от най-наглите и безоочливи компромати срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев.

Малко да се бяхте засрамили бе, колеги! Стига корпоративно поведение, дръжте се като журналисти, поне за малко. Поне за ден.

Същите журналисти съобщиха още, че административният директор на Efbet категорично им бил казал, че полиция и агенти на ДАНС никога не били влизали в техни обекти.

Всъщност, ето за това сме на 111 място по свобода на словото. Щото и словото се оказва, ако не платено, то поне конюнктурно. Щом “административният директор” е казал нещо, значи е така! Да, ама не. Журналистиката предполага съвсем друго поведение, но това е отделна тема.

Що се отнася до Efbet, ние предоставяме на внимание на нашите читатели снимки от протокола за “претърсване и изземване” от акцията провела се от полицията, Специализираната прокуратура и ДАНС на 4 октомври тази година в един от обектите на Efbet на ул. “Златовръх” в кв. Лозенец в София. Протоколът, с който редакцията ни се сдоби е подписан от следовател Галя Илиева от Специализираната прокуратура и полицай Николай Чернев. като на мястото е присъствал и служител на ДАНС.

От протокола става ясно още, че някои от помещенията в проверявания обект са били отключвани лично от Валери Величков – ръководител на отдел “Сигурност” на “Геймпром” ООД (фирма за организиране на хазартни дейности от кръга на Стефан, Боян и Цветомир Найденови) находящо се на бул. “Джеимс Баучер” 20, същия адрес на който се помещава и Централният офис на Efbet. Фирмата “Геймпром”.

Според наша информация на същата дата подобни претърсвания и изземвания са били направени в поне още два обекта на Efbet, единият от които е Централния офис на бул “Джеймс Баучер” 20.

Що се отнася до стилистиката на отричане и принизяване на нашата работа, от колеги, както и от обектите на този материал, може да кажем само следното:

– почти всички казионни и големи медии са добре платени от Efbet – затова там няма да чуете и дума за този материал или въпросното разследване на прокуратурата и службите
– добре е шефовете на Efbet да знаят, че “финансовият чадър” някой път също протича и обичайните им методи за справяне с подобни ситуации, като предлагане на пари, отправяне на заплахи, залагане на бомби, отправяне на мрачни погледи, звъннене на влиятелни политически, ъндърграунд или от специалните служби приятели, е напълно безсмислено.

Това не е война, а информиране на публиката. Действие с което по принцип се занимават журналистите.

wowmedia.bg

Подобни новини

Вашият коментар