През 80-те години с повече екстри за спорт и развлечения в Провадия от сега

През 80-те години с повече екстри за спорт и развлечения в Провадия от сега

Докато целия свят върви към подобряване качеството на живот, посредством нови технологии, изобретения и модернизация, в Провадия се оказва, че през 80-те и 90 те години на миналия век е можело да се спортува плуване.

За товашните времена града е имал истинска екстра – Градски басейн. Бил е истински град, за разлика от съседните общини, в които е нямало толкова добре развити градски пространства.

Оказва се, че и към днешно време Градския басейн е екстра, която управляващия града два мандата кмет Филчо Филев не оцени.

Спорт като плуване, звучи като химера в 21 век за провадийци, до степен към днешно време лаладжиите да говорят „Глупусти, не може да стане басейна, празни приказки…”

За сравнение ще покажем една ценна снимка от 60 – те години на миналия век от Провадия. Тогава когато в Провадия е имало „Градска къпалня”.

А това е снимка от Градския басейн в началото на този век.

Това, че е непосилно втората по големина община във Варненска област – община Провадия да поддържа обект за спорт и развлечения от типа на Градски Басейн, бе набивано в главите на хората години наред.

Ако това е непосилна задача за бившия вече кмет Филчо Филев, не означава, че не може да стане при един нов, креативен, желаещ промяна КМЕТ на Община Провадия.

Какво да го правим пак и отново, като очевидно посланието, което излъчва  стария, се възприема от мислещите хора като: „НЕ МОГА ПОВЕЧЕ, НО ИСКАМ ДА ОПИТАМ ПАК”.

За сравнение – малката община Вълчи дол през 2018г. откри направен от нулата Градски басейн. Който не го е виждал – ето снимки:

Където децата учат ПЛУВАНЕ

Към днешна дата ГРАДСКИЯ БАСЕЙН НА ПРОВАДИЯ изглежда така – изоставен, забравен, изключен от полезрението на хората

/изображенията са от Google maps/

Стига вече  – да върнем на Провадия целия й блясък.

В неделя 03.11.2019г. провадиецо излез и гласувай за промяна!!!

А за алабаланиците около басейна в документите на общината до сега, водена и управлявана от бившия кмет Филчо Филев, четете в нашата свързана статия:

Градски басейн Провадия – как може да се ползва

Проватон

Подобни новини

Вашият коментар