Борисов събира кметовете на ГЕРБ за анализ и отчет на изборите

Борисов събира кметовете на ГЕРБ за анализ и отчет на изборите

Лидерът на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов събира днес на Национална среща в София актива на партията.

Срещата ще се проведе от 12.00 часа в „Кино Люмиер“ на Националния дворец на културата.

Участие ще вземат председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия на партията, новоизбраните общински и районни кметове, областните координатори на ГЕРБ в страната, както и районните координатори – близо 140 активисти на партията

Още в нощта на първия тур, после и на балотажа, Борисов обяви, че предстои да се направи анализ на представянето на партията на кметския вот, както и, че предстоят промени. Той  изрази недоволството си, че на някои места кметове и водачи на партийни структури са се превърнали в дерибеи, заради които ГЕРБ загуби изборите.

ГЕРБ отбеляза спад в присъствието си в областните центрове. От 22 през 2015 година партията сега спечели 17 кметове на областен град. При общинските кметове има ръст с 10 – сега са 140. Партията спечели най-много общински съветници в страната – 1807, но загуби 100 000 гласа в национален мащаб. За първи път ГЕРБ спечели София на балотаж, като дадените 25 000 гласа от СДС бяха решаващи за избирането на Йорданка Фандъкова за четвърти мандат в столицата.

След изненадващата загуба бившият вече кмет на Благоевград Атанас Камбитов напусна всички постове на партията, същото сториха кметовете на Банско, на Сандански. В Русе структурата е разцепена, което довете до неподходащата кандидатура на Диана Иванова и нейната загуба бе очаквана.

 

Подобни новини

Вашият коментар