Опозицията няма да свали Нинова сега. Гергов ще се пробва с Борисов на конгреса и след изборите, със същия “успех”

Опозицията няма да свали Нинова сега. Гергов ще се пробва с Борисов на конгреса и след изборите, със същия “успех”

Опозицията в БСП няма да успее да свали Корнелия Нинова след местните избори. Въпреки че ще извади аргумента – поставените задачи от Националния съвет за 30% ръст за общински съветници и кметове не са изпълнени.

Нинова заяви още преди изборите, че няма да подаде оставка при какъвто и да е резултат, защото през май има конгрес за избор на лидер на партията.

Вътрешната опозиция в БСП ще извади на пленума Борислав Гуцанов като острие на атаката, за да го вкара в ролята на претендент. Заедно с Калоян Паргов.

Ако Румен Овчаров, който стои зад Паргов, и Георги Гергов се договорят да играят “партия” за избора на лидер на партията.

Гергов и Борисов вече са се разбрали да свалят Нинова на конгреса. И вероятно няма да успеят – въпреки, че ще натиснат мощно.

Всъщност според сценария на Гергов, Станишев и Борисов лидерката може да бъде свалена след тежка загуба на парламентарните избори.

И почти сигурно пак няма да успеят – ГЕРБ има 800 000 гласа на местните избори, БСП два пъти по-малко и в пъти по-малко кметове. Нинова не подава оставка.

Едва ли на парламентарните избори БСП ще има два пъти по-малко депутати. Корнелия Нинова ще заяви – “Имам мандат, няма да подам оставка”.

Това ще е вторият и последен мандат на Нинова, така че опозицията в БСП ще може да си върне властта в партията след него.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар