Нинова готви “кадрови решения” за БСП-Варна, отстранява Гуцанов преди конгреса?! Пленум или “цирк с безплатни билети”

Нинова готви “кадрови решения” за БСП-Варна, отстранява Гуцанов преди конгреса?! Пленум или “цирк с безплатни билети”

БСП-Варна отчете резултатите от изборите на пленум на Градския съвет. Очаквано се конфронтираха двата лагера в организацията.

“Не им прави чест на тези, които скочиха срещу председателя на предизборния щаб Иван Иванов, който намери парите и осигури спокойствието. Това не беше пленум, а цирк с безплатни билети”, коментира бившият областен председател на БСП-Варна Аврам Тодоров.

В същото време председателят на БСП Корнелия Нинова и шефът на Националния предизборен щаб Кирил Добрев били удовлетворени от резултата за общински съветници на варненската организация.

Планът за повишаване с 30% бил изпълнен – БСП вкарва 8 съветници срещу досегашните 5. В същото време Нинова и Добрев приели оценката на кандидат-кмета на БСП-Варна Анелия Клисарова за “приятелския огън и предателството”, които я спрели за втория тур.

Корнелия Нинова готви “кадрови решения” за БСП-Варна, заяви източник от организацията. Тя не приемала критиката на Гуцановия отбор срещу предизборния щаб във Варна, който изпълнил плана за общинските съветници и увеличил двойно вота за кандидат-кмета.

Нинова ще направи всичко, за да отстрани Гуцанов като председател на БСП-Варна преди конгреса”, заяви източник от ГС на БСП. Очакванията са, че противниците на Нинова ще го издигнат като “знаме на опозицията” на конгреса.

Корнелия Нинова не може да си позволи да подцени Борислав Гуцанов, тъй като Сергей Станишев, Георги Гергов и Мая Манолова групират около него “вътрешната опозиция”.

“Нинова ще ги изненада. Тя все още не е решила дали да махне Гуцанов преди конгреса или да му даде битка на форума, за да го “приключи””, коментира източник от “Позитано”20.

Пленумът на БСП-Варна в четвъртък е заявката на “опозицията в партията” да свали Корнелия Нинова, което няма как да се случи – тя държи апарата, Националния съвет и членовете на БСП.

bgsniper.com

Подобни новини

Вашият коментар