НОВОИЗБРАНИТЕ КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНА ДОЛНИ ЧИФЛИК СЕ ЗАКЛЕХА ТЪРЖЕСТВЕНО

НОВОИЗБРАНИТЕ КМЕТОВЕ И ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНА ДОЛНИ ЧИФЛИК СЕ ЗАКЛЕХА ТЪРЖЕСТВЕНО

Днес в заседателната зала на община Долни чифлик се проведе първото заседание на новия Общински съвет. То бе свикано по закон от областния управител Стоян Пасев и целта му беше да избере председател на съвета.

Г-н Пасев честити на победителите в местни избори 2019 г. – кметове и общински съветници. Благодари и на гражданите за безпрепятственото преминаване на изборите в общината. „Обръщам се главно към общинските съветници – днес приключват пристрастията ви през кампанията и започва ефективната работа за благото на вашата община – заяви г-н Пасев. – Пожелавам на кмета и на съветниците след 4 години, когато мандатът приключва и давате отчет за направеното от вас, да можете с ръка на сърцето пред всички граждани да им благодарите за дадените мандати и да се гордеете с постигнатото“.

Г-н Пасев припомни, че в момента страната навлиза в изключително важен етап с кандидатстването по европейските програми, когато общините трябва да имат средства, за да участват в тях. Областният управител пожела на екипа на избрания за втори мандат кмет на община Долни чифлик Красимира Анастасова да започне да работи в тази насока, надграждайки постигнатото през последните 4 години. „В момента в хазната на страната има 2 милиарда лева излишък и пожелавам на вашата община да се включи активно в тяхното разходване“ – каза г-н Пасев. Според него Долни чифлик е една от най-важните общини в цяла България, защото именно оттук ще мине бъдещата магистрала „Черно море“, за която правителството вече отпусна над 14 милиона лева. „Пожелавам на г-жа Анастасова, да ме вика по-често тук, за да режа ленти на нови обекти. Това ще означава, че сте изпълнили програмата максимум“ – завърши г-н Пасев.
След това той покани кметовете и общинските съветници да положат клетва да работят за благото на гражданите на общината. Председателят на Общинската избирателна комисия Тихомир Петров връчи удостоверенията на народните избраници.

Областният управител връчи символичния ключ на община на кмета Долни чифлик Красимира Анастасова и й пожела успешен мандат. В своето експозе г-жа Анастасова припомни, че точно преди 4 години г-н Пасев е пожелал на тогавашните избраници да бъдат изпратени със същите аплодисменти, с които са ги поздравили с успеха на избори 2015. „За мен тези аплодисменти се върнаха с безспорната победа още на първия тур, заяви видимо развълнувана г-жа Анастасова. – Благодаря отново за доверието, което получих от вас за втори път. Доверие, което всекидневно трябваше да оправдавам. Признанието, а не вот, се дава на човек, на когото имаш доверие, че е изпълнявал обещаното. Такава е моята връзка като човек и като кмет с хората, за която не мога да не им благодаря и днес. Благодаря на тези, които ни подкрепиха с ясното съзнание, че работата ни за общината трябва да продължи по предначертания в програмата ни и утвърден през последните 4 години път на развитие. Благодаря и на тези, които гласуваха за моите опоненти, защото те ме стимулират да им докажа, че просперитетът на общината е възможен с много работа. Поздравявам за избора всеки кмет на населено място и всеки общински съветник. Убедена съм, че с вас ще работим почтено и безпристрастно за всеки жител на община Долни чифлик. Заявявам и категоричното си желание да работя с всички групи общински съветници и с всички кметове независимо от партийната им окраска, защото всеки един от вас представлява жителите на общината, а те не могат да бъдат ощетявани по никакъв начин. Вярвам в мъдростта на избирателите, които определиха състава на ОбС. Затова разчитам на подкрепата ви, защото именно в местния парламент се полагат основите на устойчивото развитие на общината, което с общи усилия трябва да продължим. Разчитам, че ще подкрепяте всички конструктивни предложения и общественополезни решения“ – каза т-жа Анастасова.

Тя благодари за безупречната работа на Общинската избирателна комисия, на служителите в общинската администрация, които не загубили темпото, наложено им през изтеклия мандат, и ,разбира се, на нейните близки и приятели за подкрепата.

Г-н Пасев повери ръководството на първото заседание на ОбС на най-възрастния избран съветник – Николинка Илиева. Тя също пожела ползотворна работа на съвета и даде думата за номинации за председател на местния парламент.

Беше направено едно предложение – за Николай Николов, досегашен заместник-кмет на общината. След тайно гласуване той беше избран за председател на Общински съвет – Долни чифлик, с 18 гласа за и един въздържал се.

Двама съветници от 21-членния ОбС не присъстваха на първото заседание. Г-н Николов благодари на колегите си за избора му и заяви, че се надява да работят ползотворно. След това той закри първото заседание на Общинския съвет.

Състав на Общински съвет – Долни чифлик, за мандат 2019-2023 г.:
1. Асен Димитров Асенов – ПП ГЕРБ
2. Драган Койчев Димов – БСП за България
3. Жеко Маринов Жеков – ПП ГЕРБ
4. Живко Душев Желев – ПП ГЕРБ
5. Иван Атанасов Илиев – ДПС
6. Иван Добрев Димитров – ПП ГЕРБ
7. Марин Димитров Булашиков – Движение ЗАЕДНО за промяна
8. Мехмед Ирхан Мехмед – ДПС
9. Мустафа Шевкетов Мустафов – ДПС
10. Неделчо Илиев Янков – БСП за България
11. Николай Димитров Николов – ПП ГЕРБ
12. Николинка Станева Илиева – ПП ГЕРБ
13. Росина Иванова Колева – ПП ГЕРБ
14. Сали Нуриев Салиев – ДПС
15. Стефан Тодоров Иванов – ПП ГЕРБ
16. Тодор Борисов Георгиев – ПП ГЕРБ
17. Траян Димитров Томов – ПП ГЕРБ
18. Фардин Ахмедов Бейтулов – ДПС
19. Христо Николов Георгиев – ПП ГЕРБ
20. Юлиан Димитров Иванов – Движение ЗАЕДНО за промяна
21. Янчо Иванов Янчев – БСП за България

Избрани кметове на населени места:
Иван Младенов Христов – кмет на Гроздьово
Петър Атанасов Георгиев – кмет на Горен чифлик
Лиляна Иванова Петкова – кмет на Пчелник
Филиз Рафетов Ахмедов – кмет на Венелин
Иван Михалев Иванов – кмет на Голица
Кера Димитрова Атанасова – кмет на Детелина
Петър Димитров Тинев – кмет на Старо Оряхово
Атанас Янакиев Кателиев – кмет на Шкорпиловци

Подобни новини

Вашият коментар