От любов оглупяваме и дебелеем

От любов оглупяваме и дебелеем

Тя има 5 различни етапа

Любовта, освен всички приятни усещания, които носи, е и изключително полезна за здравето, а също така може да промени начина ни мислене. Ето и още няколко любопитни и изненадващи факти.

Има пет различни стадия

Любовта също е обект на изследвания, а специалистите идентифицират пет различни етапа, които определят като: пеперуди; изграждане; асимилация; честност и стабилност.

При първия стадий се наблюдава повишаване на либидото. Това е времето, когато често забравяме да ядем. По време на втория стадий в организма се освобождават вещества, които отключват изблици на интензивно удоволствие, водещо до особеното състояние „щастливо безпокойство“.

В третия етап се появява въпросът, дали връзката е правилна или грешна, а в четвъртия за първи път се наблюдава повишаване в нивата на стреса. Щом връзката веднъж е преминала четирите стадия, във финалния етап се увеличават доверието и интимността, което води и до стабилна връзка.

Наистина можем да оглупеем от любов

Влюбените в по-малка степен са способни да се концентрират и да извършват задачи, изискващи повишено внимание. Проучване открива, че колкото по-интензивни са любовните чувства, толкова по-малко способни сме да се фокусираме.

Може да надебелеем

Оказва се, че разположението на духа може да повлияе и на теглото. Когато сме влюбени, има по-голяма вероятност да напълнеем. Според данни на изследователи в първата година на връзката жената качва средно 3,2 кг.

Автор на статията:
Анна Дантева

Подобни новини

Вашият коментар