Предстои изграждането на рибно тържище в Белослав

Предстои изграждането на рибно тържище в Белослав

Рибно тържище предстои да бъде изградено на ул. “Иван Вазов“ в Белослав. Проектът ще се реализира чрез Местната инициативна група Белослав – Варна – Аксаково. Това каза в интервю за Радио “Фокус“ – Варна кметът на града, който преди дни встъпи във втори мандат инж. Деян Иванов.

По думите му към това рибно тържище ще има обособени паркови зони, паркинги, сграден фонд, за да могат да се организират и различни фестивали и презентации. “Същевременно, когато хората ходят на пазар да отдъхват, да почиват. В момента това място изглежда като една изоставена нива“, обясни кметът.

Той посочи още, че в общината продължава активно работата по довършване на започнатите проекти. Един от тях е свързан емблематичната за жителите на града чешма в местността “Чучурките“. Там ще бъде изградено едно хидро-техническо съоръжение, ще има водно огледало и три водопада. “Смятаме, че ще се получи един много хубав кът за отдих, който ще е интересен като архитектура. Ще бъде приятно за жителите, които са в близост до тази местност и за гостите“, обясни инж. Иванов. Той добави, че в читалището в град Белослав също предстои реализацията на пореден проект по “Красива България“. В сградата ще се осигури достъп за хора с увреждания, ще се приспособят и ще се обновят санитарните възли.

“Друго, което предстои, е по договор, който подписахме за енергийна ефективност на сградния фонд на Общината. Включени са три сгради. Надявам се, след като приключим процедурите, може би напролет да започнем тези ремонти. В трите сгради работят близо 40 щатни служители. Това е лицето на администрацията, много граждани ползват нашите услуги, на тях също трябва да им е комфортно и приятно да посещават институцията. Други проекти, които със сигурност знаем, че ще се реализират са за саниране на детските градини в селата Езерово и Страшимирово“, посочи още кметът на Белослав.

 

Подобни новини

Вашият коментар