Бойко Борисов се срещна с работници на АМ “Хемус”: Работи се усилено! (ВИДЕО)

Бойко Борисов се срещна с работници на АМ “Хемус”: Работи се усилено! (ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекции.

“Дори и в неделя се работи усилено по изграждането на АМ “Хемус” между Белокопитово и Буховци, за което сърдечно благодарих на строителите. Всеки един от тези хора е мой приятел. За да продължи промяната в България, се полагат много усилия. Заедно постигаме добри резултати”. Това написа във Фейсбука си премиерът Бойко Борисов, който се срещна с работници на АМ “Хемус”.

По-късно премиерът коментира и изграждането на интерконектора Гърция-България, като написа в социалната мрежа, че той е сред ключовите приоритети на българското правителство в енергийния сектор.

“Реализацията на междусистемната газова връзка е от стратегическо значение не само за двете страни, а и за цяла Европа. Проектът е включен в 7-те топ приоритетни проекта на Европейския съюз в областта на енергетиката. Той ще доведе до реална диверсификация на маршрутите и източниците на снабдяване през Гърция чрез доставки Каспийския регион, Близкия изток и Източното Средиземноморие чрез съществуващи и нови терминали в Гърция и Турция. След като работихме последователно за ускоряване на подготвителните дейности и за осигуряване на необходимото финансиране на проекта, строителните дейности по проекта напредват. Мобилизирана е необходимата техника, стартираха изкопните дейности и е извършена доставка на тръбите за първия километър от трасето на газопровода”, посочи още премиерът Борисов.

Борисов за интерконектора България – Гърция

Подобни новини

Вашият коментар