Димо Димов към новите общински съветници: Успех! БСП разединена. Анатоли Атанасов – Кивито драпа за 500 лв. плюс – за да не работи!

Димо Димов към новите общински съветници: Успех! БСП разединена. Анатоли Атанасов – Кивито драпа за 500 лв. плюс – за да не работи!

Днес се проведе първата редовна сесия на Общински съвет Провадия. Тя бе водена от избрания вече председател Димо Димов.

Преди началото на заседанието клетва положиха общинските съветници от ГЕРБ Мехмед Мехмедов и Владислав Паскалев, и Сечкин Мехмед от ДПС.

Клетва положи и кмета на село Бозвелийско Дамян Дамянов.

От днес официално са освободени и всички кметски наместници, като най-болезнено го приемал бившия вече кмет на село Петров дол Добромир Пенчев – разбра ПРОВАТОН.

Утре пък е последния работен ден на зам. кметицата Милена Полизанова, която се връща на работа в СОУ „Димитър Благоев“, където й се пази мястото на заместник директор.

С ресор образование като зам. кмет в община Провадия, най-вероятно от другата седмица ще започне работа директорката на ОУ Св. Св. Кирил и Методий, село Блъсково – Стефка Христова. Хората там я описват като много добър професионалист със страхотен характер, добър човек и „много разтропана“.

За заместник председател на Общинския съвет бе предложен и избран ръководителя на общинската структура на ДПС в града Мустафа Ибрям. Хората го описват като много мъдър, разумен и добър човек. Със своя дългогодишен опит той ще е “тежката артилерия” в съвета. 

В стила на своя лидер Бойко Борисов , в името на бъдещето на Провадия, ГЕРБ подадоха ръка на опозицията и предложиха БСП да имат свой заместник в лицето на Елина Димитрова. В „най-старата“ партия настана смут и недоволство и за същия пост от БСП бе предложен Анатоли Атанасов – Кивито. След създалата се неприятна ситуация Елина Димитрова доблестно оттегли кандидатурата си, а Димо Димов закри бройката и така засега остана с един заместник.

За пореден път БСП доказаха, че управлението на Провадия не им е приоритет, а единствено ги интересува личното им благосъстояние.

Както писахме по-рано Анатоли Атанасов – Кивито остана без работа след като логично бе освободен от длъжността зам. кмет (което все още трудно понася), и най-вероятно си е правил плановете да сборува 400 лв. като съветник и 500 лв. като заместник председател. Така с 900 лв. нямаше да му се наложи да си търси работа (то и без това не сме чули някой да го кани).

Проблема е, че метода на управление на тази партия вече не върви. Той явно е сбъркан. Само те може би не го осъзнават. Нищонеправенето, скандалите и личното облагодетелстване на гърба на хората вече не е модерно. ГЕРБ колегиално им подадоха ръка, а те не я приемат на инат и от алчност.

Дано скоро да проумеят, че на провадийци не им е интересно вече БСП да ги занимават с тяхните дребнотемия.

Те просто искат управляващите да се разбират и града да настигне съседните общини, че и да ги надмине.

Само че разликата е, че ГЕРБ създадоха един модел на управление да градят и мислят за благополучието на всеки отделен човек и когато сгрешат – да поемат отговорност, а БСП горките са отново в скандали за лично облагодетелстване.

Но какво да очакваш от хора свикнали да мислят само за себе си?

Подобни новини

2 Comments

  1. Анонимен
    28.11.2019 at 21:01 Отговори

    Браво!

  2. М.Димитров
    30.11.2019 at 9:11 Отговори

    Обществото наблюдава с внимание първите стъпки на новото управление, след силния антивот, който провадийци направиха. Очакванията са големи и това е нормално. Но статията е силно политизирана и доста манипулативна. Поне в частта си за избор на Зам.председател на ОбС. ГЕРБ не са подали ръка на БСП, а по закон няма как втория Зам.председател да бъде от тяхната партия или от ДПС. Остават 2 възможности – БСП и Хр.Гичев (Воля). Явно с гласовете на мнозинството (ГЕРБ+ДПС) се иска налагането на определена личност. Но БСП от своя страна също са в правото си, да издигнат своя кандидатура. Мнозинството (ГЕРБ+ДПС) имат два варианта: ОбС остава с един Зам.председател, което ще затрудни работата на Д.Димов или да изберат Хр.Гичев. По логично е, обаче, да започнат консултации с БСП за приемлива и за двете страни кандидатура. Инъче втората политическа сила, по волята на провадийския избирател, остава без свой представител в ръководството, което ще е прецедент.

Вашият коментар