Кметица съм родена, кметица ще умра

Кметица съм родена, кметица ще умра

В редакцията ни постъпи сигнал на една от малкото жени, на които им стиска да опишат реалната ситуацията в някой от селата.

Както ви уведомихме от вчера кметските наместници вече не са такива. В така наречените червени села обаче е истински ад – ни информират хора от няколко села. Ситуацията става абсурдна, споделят те, като ни молят да запазим техните имена, защото ги е страх.

Всеобщия проблем е, че така наречените червени кметове не очакваха, че ще изгубят и от това последва,

че не знаят какво ще работят когато не са кметове (което си е техен проблем).

Само, че много точно жената от сигнала, който ни хареса и публикуваме веднага пита – защо сега събират подписи, явно. Къде е анонимния вот? Защо обикалят и страхуват старите хора? Само дето не ги питат за кой са гласували?

Защо червени кметове извиват ръцете на новия кмет инж. Жоро Илчев? Няма ли право човека да си назначи за кмет човек, който е бягал за него, който не е спал по изборите, за да спечели промяната, който ги е изживял?

Приемете че сте ИЗГУБИЛИ хора! Имайте поне малко морал! И се хванете на обикновена работа! Вие не сте богоизбрани!

КМЕТИЦА СЪМ РОДЕНА, КМЕТИЦА ЩЕ УМРА!

Евала на жената. Заглавието е нейно. То най-добре описва бившата кметица на Добрина Димитричка Дичева и модела на червените кметове.

Публикуваме сигнала без реадкторска намеса:

КМЕТИЦА СЪМ РОДЕНА, КМЕТИЦА ЩЕ УМРА!

Уважаема редакция,

пиша Ви по повод възмущението си от случващото се в с. Добрина. Незнам бивша ли да я нарека, но кметицата там задминава Ценко Чоков. Родителите ми живеят в Добрина и от тях знам,че секретарката й и още някъква друга жена на име Нела преди две седмици след 17 часа ходили по къщите и са искали от хората да се подписват, че уж видите ли са били съгласни кметицата да остане на работа (къде е правото на анонимно упражняване на вота?). На стар човек, като му сложиш под носа списък не е свикнал да се противопоставя, въпреки че не е съгласен (говоря за нашите). Този списък вече го развяват като спасително знаме пред кновоизбрания кмет и обинския съвет. На 27 ноември кмета Илчев беше поканен на самодеен спектакъл “Да спасим кметицата”, като на всички самодейци които играят камилари са били раздадени думички с които да се изказват за това как заслужава тя да е кмет. Имало е и питка, която в крайна сметка не разчупили за да не стане смехът пълен и защото кмета не излязъл с окончателен отговор. Изумлението било, че и от хора от които не очакваш са се изказвали. За заселените в селото англичани е имало и специално ангажиран преводач.
В края на спектакъла кметицата се е разплакала не знам по сценарий или от мисълта, че си отива.
Потресена съм от нахалството и безкруполноста на хора вкусили от власта и това до каква низост могат да стигнат.
Предполагам, че сигналът ми ще бъде добър повод да се разровите в този случай!
Дали е морално оставяме на Вас читалите ни.
Добре, че кмета май не е от хората дето се оставят да ги притискат!
Точно за Димитричка Дичева припомняме някой от нашите разследвания:

Подобни новини

Вашият коментар