Мобилни полицейски екипи продължават по график посещенията си в малки и отдалечени населени места във Варненско

Мобилни полицейски екипи продължават по график посещенията си в малки и отдалечени населени места във Варненско

Мобилните полицейски екипи от Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи във Варна ще продължат по график през декември и януари да посещават малки и отдалечени места в региона. Това съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. Срещите с граждани са в изпълнение на плана за противодействие на конвенционалната престъпност на МВР и въведената от ръководството на ОД на МВР във Варна организация, целяща по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта, продължава да е в действие.

Сформираните мобилни екипи за посещения в населени места без постоянно полицейско присъствие, са с участието на служители от отделите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция“ и „Охранителна полиция” и районните управления. По време на срещите могат да бъдат поставени актуални проблеми и да бъдат подавани сигнали за престъпления или различни нарушения.

На 3-ти декември, полицаи от Варна ще посетят община Провадия. Там те ще се срещнат по места с жители на селата Бозвелийско, Блъсково и Снежина. Следващите срещи до края на месеца са съответно: в Бяла – на 5-ти декември, в Суворово – на 10-ти декември, в Аксаково – два дни по-късно, в Дългопол – на 17-ти декември и в Долни чифлик – на 19-ти декември.

В началото на годината посещенията започват на 7-ми януари. Срещи по график ще има в населени места във Вълчи дол, Аврен, Провадия, Аксаково, Дългопол, Долни чифлик и Ветрино.

Подобни новини

Вашият коментар