Ученици от Вълчи дол помагат на възрастни хора

Ученици от Вълчи дол помагат на възрастни хора

Ученици от Вълчи дол събират средства, за да купят символични подаръци и хранителни продукти, които ще раздадат на самотни хора в региона за Коледа и Нова година. В списъка са 26 мъже и жени над 70 години, с ниски пенсии, които нямат роднини или децата им са заминали в чужбина, за да търсят работа.

Доброволците от клуб “Усмивка” на средно училище “Васил Левски” във Вълчи дол вече са изработили коледните картички, с които ще финансират сами част от поредната си благотворителна инициатива. Съдбата на самотните, стари хора не за първи път трогва децата.

Радослав Тодоров: Бяхме отишли при една самотна баба, на която ние занесохме картички и други подаръчета, и ѝ предложихме нашата помощ.

Доброволците ходят в домовете на нуждаещите се заедно с учителката си Мария Михалева.

Мария Михалева – Доброволчески клуб “Усмивка: Стояхме не минути, а с часове да си говорим. Те просто искаха компания, искаха с някого да говорят и да разказват за своя живот.

Този път Мария Михалева и учениците се надяват да съберат повече средства, за да помогнат на повече хора. Големи са очакванията им от предстоящия коледен базар в училището. Не малка е и събраната сума от ДМС кампанията, но парите от нея ще бъдат получени месец след Коледа.

Мария Михалева – Доброволчески клуб “Усмивка: Ако с нашите средства успеем сега да им подарим съвсем скромно нещо за трапезата – коледната, с останалите средства пък ще им закупим продукти изобщо, да могат да си покриват нуждите през зимните месеци.

С кампанията в помощ на самотните хора доброволците се включват в световната инициатива “Щедрият вторник”, която тази година е под мотото “Лично за дарителството в училище.

БНТ

Подобни новини

Вашият коментар