На Никулден с ПГХРТ “Цар Симеон Велики” Провадия

На Никулден с ПГХРТ “Цар Симеон Велики” Провадия

На 30.11.2019 г. в Двореца на културата и спорта гр. Варна, за трета поредна година ПГХРТ “Цар Симеон Велики” участва в кулинарен фестивал “Да споделим Никулден”.

Учениците приготвиха испанска салата с риба тон и пресни зеленчуци; роле от бяла риба с пюре от спанак, целина, мариновани тиквички и булгур, немски ябълков щрудел.

За кулинарните си умения представителите на  “Цар Симеон Велики” Провадия получиха плакет и диплом за отлично представяне.

Фестивала ежегодно се организира от Община Варна и Варненска туристическа камара. На изложението традиционно участват представители от Варна и региона, които показват своите кулинарни умения в приготвянето на рибни ястия, морски деликатеси и други ястия за наближаващия празник Никулден.

Възпитаниците на ПГХРТ “Цар Симеон Велики” Провадия демонстрираха професионалните си кулинарни умения и таланти,

представяйки се със свои оригинални ястия и специалитети.

Председател на журито тази година бе шеф Петър Йоргов. Членове: шеф Хю Бутен – академия за Кулинарно изкуство при ВУМ – Варна, Кристина Димитрова – сребърен медал за най-добър сладкар на Южна Европа за 2019 г.

Поздравления за достойното представяне на ПГХРТ “Цар Симеон Велики” Провадия!

Подобни новини

Вашият коментар