Димитър Върбанов: Променяме село Блъсково с работа

Димитър Върбанов: Променяме село Блъсково с работа

Това е мотото на новоизбрания кмет на с. Блъсково Димитър Върбанов

Той е роден на 10.12.1970г. в гр. Провадия.

Семейно положение: семеен с две дъщери.

Образование: Основно и средно образование завършва в ЕСПУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Блъсково. През 1995г. завършва Техникум по съобщенията в гр. Шумен, специалност „Съобщителна техника“. През 2006г. завършва  Технически университет – гр. Варна, специалност „Комуникационна техника и технологии“ – инженер телекомуникации.

Професионален опит: От декември 1990г. до юли 1992г. работи в ЗПРГО „Овеч“ – гр. Провадия, като електромонтьор. От август 1992г. до юни 2019г. работи в БТК ЕАД – Виваком, като ръководител комуникационни технологии – екип.

Избран е за кмет на селото от листата на ПП ГЕРБ.

„Променяме селото с работа“ под това мото бе открито събранието за местните избори в с. Блъсково, когато Димитър Върбанов беше все още кандидат за кмет от листата на ГЕРБ. Днес когато вече е избран за кмет на кметство Блъсково, той смята, че това ще бъде водещият принцип в работата му.

Първата голяма цел, която си поставя през мандата, е да работи за по-високо качество на живот в селото. Това означава да се търсят всички възможни законови начини да се подобри инфраструктурата, социалният и културният живот на хората от Блъсково.

Счита, че трябва да бъдат подобрени трите парка за отдих и развлечение на деца и възрастните. Да се изгради детска спортна площадка. Да се търсят европейски програми за финансиране, като например „Строителство, реконструкция и/или рехабилитация на нови и съществуващи улици и тротоари и съоръженията и принадлежностите към тях“ по подмярка 7.2.

Вярва, че с подкрепата на хората от селото ще успеят да изпълнят ппоставените цели.    

Подобни новини

Вашият коментар