Ученици от Суворово отбелязаха 110 г. от рождението на Никола Вапцаров

Ученици от Суворово отбелязаха 110 г. от рождението на Никола Вапцаров

С тържествен концерт днес бе даден финален акорд на празничните прояви, посветени на 110-годишнината от рождението на Никола Вапцаров – патронен празник на училището в Суворово. По този повод ученици, учители и родители се събраха в залата на местното читалище. В концерта бе представена богата програма, свързана с живота и дейността на великия поет. Със свои изяви се представиха и млади таланти от училището.

Сред присъстващите гости бяха Данаил Йорданов – кмет на община Суворово и заместниците му Вълчо Вълчев и Иван Янков, Мария Плугчиева – старши експерт по образование, култура, вероизповедание, в общинска администрация и Айше Иса – представител на обществения съвет към СУ “Никола Вапцаров”.

От името на кмета и на ОбС, директорът на училището инж. Димитър Кирилов получи ценен подарък – спортни принадлежности за децата от началния курс.

А проявите, посветени на патронния празник стартираха още в началото на предходната седмица. Най-малките се включиха в състезание по красиво изписване на кратък текст върху произведения на Вапцаров. Други се състезаваха в надпреварата по изразително четене и рецитация.

Във фоайето на училището бяха изготвени специални табла и кът на поета, които показваха с текстове и фотоси по-важните моменти от живота и творчеството му. Бе издаден и специален брой, посветен на бележития творец.

В тази връзка имаше и състезание под наслов “Знам и мога”. То обедини усилията на мнозина петокласници, които под формата на викторина по история и география, разказаха за неговата дейност в страната.

По-големите ученици се наложи да зарежат за известно време клавиатурите на смартфони и компютри, за да участват в състезание по…краснопис. Там се видя кой все още може да пише без помощни средства. Специално жури с вещина провери и тези ученически умения.

Не на последно място трябва да споменем, че имаше много емоции около волейболната площадка. В турнира за момчета и момичета се включиха отбори от СУ “Н. Вапцаров”, от Провадия, Белослав и с. Сенокос.

Подобни новини

Вашият коментар