Магична Коледа в Общностния център Вълчи дол

Магична Коледа в Общностния център Вълчи дол

За поредна година в Общностния център Вълчи дол посрещнаха Коледа.

Центъра е създаден е по проект на ОП „Подкрепи ме, за да успеем”. Това е единственото място във Вълчи дол, където се предоставя специализирана грижа за деца с увреждания до 7 години. Центъра разполага с логопед, рехабилитатор, психолог и ресурсен учител, педиатър и медицинска сестра. За децата без личен лекар или такъв, който не е със специалност „Педиатрия”, в Центъра работи педиатър, който също посещава с мобилните групи останалите населени места.  Работи се и със семейства, в които има проблем с грамотността. Центърът е създаден по проект  и Община Вълчи дол намери начин да се запази и след приключване на срока на проекта. Сградата е построена за нуждите на центъра и се намира в двора на детска градина.

Подготовка за посрещане на Дядо Коледа беше усилена и забавна!

Децата учиха танци, стихчета и думички, а с хореографията се заеха техните учители.

Преди Коледното тържество в Общностния център Вълчи дол, малчугани и техните госпожи се бяха постарали да направят на хубавата коледна украса.

Децата изготвиха и много саморъчно направени картички.

И накрая закачиха вълшебната картина, от която лъха коледната магия, изготвена с общи усилия миналата година. Невероятна е, нали!

Общностния център за деца и семейства – гр. Вълчи дол получи дарение от Хуманитарната организация Адра. Така съвместно с Община Вълчи дол на децата и техните родители, и благодарение задружните усилия на екипа на Общностния център бе организирана една магична Коледа.

Коледните пакети в очакване на децата – потребители на социалните услуги!

На тържествената церемония дойдоха и най – очакваните гости – Дядо Коледа и Снежанка.

Дядо Коледа раздаде подаръци на децата. Оказа се, че всички са били много послушни тази година.

А прекрасната Снежанка се впусна в магичен коледен танц с децата.

Усмивките грейнаха на лицата на децата, получили подаръци и лакомства, а и не само на техните. Усмивки грейнаха на лицата на техните родители, на екипа на Общностния център и на всички гости на тържеството!

ВЕСЕЛА КОЛЕДА! УСПЕШНА И ВЪЛШЕБНА НОВА 2020 ГОДИНА!

 

Подобни новини

Вашият коментар