Основният превозвач на област Варна спира автобусните превози в понеделник

Основният превозвач на област Варна спира автобусните превози в понеделник

Основният превозвач на област Варна „Варна Бус 2000 ООД” ще спре превозите от Автогара-Варна на 13 януари, за да се включи в протеста на превозвачите. Това каза за радио Варна управителят на автогарата Веселин Михайлов. Той посочи, че е получил уведомително писмо от превозвача за тази промяна. Такова е изпратено и до община Варна.

Има направления, които ще останат необслужени, защото превоза по тях извършва само фирма „Варна Бус 2000 ООД”. Това са направленията за Долни Чифлик, Вълчи дол, Ветрино, Стефан Караджа, Червенци, Брестак, Метличина.

До момента няма заявления от другите превозвачи за спиране на автобусните превози постъпили в Автогара-Варна, каза още Михайлов. Той е издал устна заповед на касите да се преустанови предварителната продажба на билети и да се продават билети ден за ден, във връзка с планирания протест в понеделник.

“Смятам, че другите фирми, ако не са солидарни с това, което искат превозвачите, ще имат курсове. “, каза още Михайлов. Той допълни, че автогарата няма да бъде затворена и двете бариери – към ул. “Андрей Сахаров” и бул. “Левски” ще бъдат отворени.

Подобни новини

Вашият коментар