Стойчо Стойчев: Гешев навлиза с летящ старт!

Стойчо Стойчев: Гешев навлиза с летящ старт!

Прекалено много административни служби са замесени във водната криза, а все още не се знае кой е виновен – не се знае пирамидата на отговорност. Получава се безотговорност, смятат експерти

Прекалено много административни служби са замесени във водната криза, а все още не се знае кой е виновен – не се знае пирамидата на отговорност. Получава се безотговорност.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Мария Пиргова.

По думите ѝ арестът на министъра на околната среда и водите Нено Димов е превантивна мярка, заради предстоящия вот на недоверие срещу правителството. На прокуратурата ще ѝ бъде много трудно да изведе виновните за водната криза. Нено Димов може да бъде обвинен, но задържането му под стража е прекалено. Новата прокуратура може би много бързо иска да се покаже в румънски вариант, заяви Пиргова.

Администрацията в България е така устроена, че при търсене на отговорност винаги може да се стигне до министъра, заяви политологът Стойчо Стойчев. В момента новият главен прокурор влиза с летящ старт и доказва, че може да прави това, което е обещал. Като обществена реакция хората по-скоро симпатизират на арестувания министър, отколкото на действията на главния прокурор. Това показва, че българите сме парадоксални хора – досега винаги се говореше, че пък няма арестувани високопоставени политици. Гешев показва последователност и прави заявка, че в следващите седем години прокуратурата ще води проактивна политика, коментира Стойчев.

“Парадоксални хора сме ние българите. Обясняваме, че няма министри попаднали в затвора, нямаме повдигнати обвинения. Дали г-н Димов е виновен или не? Аз съм далеч от мисълта, че Нено Димов е проявил такава голяма безотговорност, че да остави стохиляден град на такъв тежък режим на водата. Дали е бил подведен? Това ще се изясни в процеса на работата”, заяви политолотът.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар